Επικαιρότητα

Λεβέντης σε Κατρούγκαλο: Η χώρα πάει σε grexit με εσάς υπουργούς

Δηλητηριώδες σχόλιο για τη θέση του υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων - «Ας αφήσει ελεύθερα τα capital controls να δούμε πόση εμπιστοσύνη έχει ο κόσμος στην κυβέρνηση» προκάλεσε τον πρωθυπουργό

Για φαινόμενο «Σακελαριάδα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από τη Βουλή, ο οποίος προέβλεψε ότι ακόμα και αν ψηφίσουν οι «153» τα μέτρα, για να μην ονομαστούν προδότες, στη συνέχεια μπορεί να αρχίσουν οι αποχωρήσεις.

«Αν δώσουν σήμερα οι 153 ψήφο θα το κάνουν για να μην ονομαστούν προδότες. Στη συνέχεια μπορεί να έχουμε “Σακελαριάδα”. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Θα ψηφίζουν και θα αποχωρούν μετά. Είναι προσωπικότητες δεν είναι πιόνια. Το 99% δεν ξέρει τι ψηφίζει. Αν αρχίσουμε να σας ρωτάμε έναν – έναν ανάθεμα αν έχετε ιδέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε, κατά την ομιλία του, ότι έχει αρχίσει κόπωση στις Βρυξέλλες σχετικά με τη στάση της Ελλάδας. «Λίγο θέλουν να μας πετάξουν έξω. Εγώ ξέρω περισσότερο από εσάς. Θα φανεί αύριο», υπογράμμισε. «Είναι μονομερής η συμφωνία που φέρνετε. Έπρεπε να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν αρκετά μεγάλες διαφορές πληροφορούμαι», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης. «Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που ό,τι κάνει το κάνει με κέφι, γιατί το πιστεύει. Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή.

Επανέλαβε δε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η χώρα είναι σε εκκρεμότητα, μόνον κυβέρνηση των κομμάτων θα δώσει τη λύση να το θυμάστε. Μπορεί ο Τσίπρας να κάτσει άλλον ένα μήνα, μπορεί ο Μητσοτάκης κάτι μήνες, αλλά τελικά η λύση θα έρθει μόνο με αυτό που προτείνω εγώ τώρα».

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης είναι πιο ειλικρινής από τον υπουργός Ασφάλισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. «Είπε ότι υπάρχει μείωση 20%. Ο Κατρούγκαλος είπε ότι δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις. Γιατί είναι μηχανικός και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε τόσο ψεύτες όσο οι δικηγόροι», τόνισε. Υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα που λύνεται με νέους πόρους ή με ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι «τα νομοσχέδια του Κατρούγκαλου αυτό που κάνουν είναι διαχείριση».

Εξέφρασε την άποψη ότι η κρίση θα παραμείνει και εκτίμησε ότι αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, θα δούμε να τα εξαφανίζουν τώρα. «Η κρίση θα λυθεί όταν επιστρέφουν οι καταθέσεις, αλλά δεν διαφαίνεται αυτό. Ας αφήσει ελεύθερα τα capital controls ο πρωθυπουργός να δούμε πόσο εμπιστοσύνη έχει ο κόσμος», δήλωσε.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x