Βαγγέλης Νεραντζιάς

Λουίς Γκαρσία και Πλεσί

Ο Νταμιάν Πλεσί ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ένας νεαρός και φιλόδοξος ποδοσφαιριστής. Ο 22χρονος αμυντικός μέσος διαθέτει εκπληκτικά σωματικά προσόντα και αριστερό πόδι

Ο Νταμιάν Πλεσί ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ένας νεαρός και φιλόδοξος ποδοσφαιριστής. Ο 22χρονος αμυντικός μέσος διαθέτει εκπληκτικά σωματικά προσόντα και αριστερό πόδι, ωστόσο, όποιος ισχυριστεί ότι έχει ξεκάθαρη άποψη για τις ικανότητες του, μάλλον θα πει ψέματα, αφού ο Γάλλος έπαιξε μόλις οχτώ επίσημα ματς σε τρία χρόνια. Εκτός αν μιλάμε για…εργαζόμενο στη Λίβερπουλ. Ο ίδιος πάντως έφυγε από το Μερσεσάιντ και ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να πάρει παιχνίδια και να αποδείξει την αξία του και αυτό είναι το καλύτερο νέο για τους πράσινους.

Αντίθετα, για τον Λουίς Γκαρσία μπορούμε να πούμε πολλά, αφού μιλάμε για έναν παίκτη με «βαρύ» βιογραφικό, που όλοι έχουμε θαυμάσει κατά το παρελθόν. Στην περίπτωση του Ισπανού μεσοεπιθετικού υπάρχουν πολλά θετικά και λίγα αρνητικά, όπως η κακή περσινή χρονιά στην Σανταντέρ. Στα θετικά συγκαταλέγεται η αναμφισβήτητη τεχνική του κατάρτιση, η θέληση να επανέρθει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει τίτλους, αλλά και το χαμηλό κόστος αυτής της κίνησης, που ουσιαστικά μηδενίζει το ρίσκο(σ.σ όπως πέρυσι με τον Γιούρκα).

Οι πρώτες εντυπώσεις από τον Γκαρσία, όπως προκύπτουν από τα «άδυτα» της Παιανίας, είναι οι καλύτερες. Είναι πολύ καλό ότι από τον 32χρονο άσο το τριφύλλι δεν ζητά να πάρει την ομάδα στις «πλάτες» του με το καλημέρα, όπως και ότι δεν τον υποδέχθηκαν εκατοντάδες λαού στο αεροδρόμιο, όλα έγιναν αθόρυβα. Η λαϊκή ρήση λέει «να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα και ας έρθουν τα καλύτερα» και έχω την αίσθηση ότι κολλάει «γάντι» στην περίπτωση του Λουίς Γκαρσία. Πάντως, για να μιλάμε σοβαρά, ο Ισπανός είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, άσχετα αν για διαφόρους λόγους η απόκτηση του πέρασε στα «ψιλά».

Όπως είναι φυσικό, μιλάμε για δύο διαφορετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν τους δούμε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι πρόκειται για δύο ακόμη λύσεις, που δεν έρχονται για να χτιστεί πάνω τους ο Παναθηναϊκός, αλλά για να διεκδικήσουν θέση και να «αναστήσουν» την καριέρα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x