Γιώργος Χελάκης

Μα καλά, θα συγκρίνουμε τον Ζλάταν με τον Μήτρογλου;

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr και εξηγεί την σύγκριση που γίνεται ανάμεσα στον Κώστα Μήτρογλου και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Κάποιοι το θεώρησαν υπερβολή και καυτηρίασαν το πρωτοσέλιδο της “Sportday” όπου όχι μόνο επιχειρείται σύγκριση του Ιμπραϊμοβιτς με τον Μήτρογλου αλλά υπονοείται ότι ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού μπορεί να αποδειχτεί καλύτερος…

Εισαγωγικά επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι δεν είναι δα και έγκλημα η σύγκριση ανάμεσα σε έναν φτασμένο και καταξιωμένο σέντερ φορ και έναν συνεχώς ανερχόμενο. Όπως δεν είναι έγκλημα η σύγκριση του γηπεδούχου Ολυμπιακού με την φιλοξενούμενη Παρί Σεν Ζερμέν.

Η σύγκριση δεν γίνεται με βάση το βιογραφικό ούτε με βάση τα μηδενικά στα συμβόλαια των δύο παικτών. Αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες και τη δυνατότητα των δύο παικτών να σκοράρουν και να χαρίσουν τη νίκη στις ομάδες του.

Έτσι αντικρίζοντας τα πράγματα η σύγκριση έχει νόημα και -έστω- δεν συνιστά ατόπημα.

Ο διαρκώς ανερχόμενος σέντερ φορ του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται συνεχώς και να εμπλουτίζει το παιχνίδι του. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση είναι βασικός στην ομάδα του και την Εθνική και έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων.

Είναι παρακινδυνευμένο να θεωρήσει κανείς πως ό,τι είδαμε, είδαμε από τον Κώστα Μήτρογλου. Από τον Ζλάταν είδαμε πολλά και θαυμαστά που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους σέντερ φορ του κόσμου. Ο Σουηδός ολοκληρώνει μια σπουδαία καριέρα, ο ‘’Μήτρογκολ’’ τώρα ετοιμάζεται να την απογειώσει.

Εχει νόημα, λοιπόν μια σύγκριση. Όπως έχει σημασία να παίζει ο Μήτρογλου δίπλα σε ένα μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να κλέβει την παράσταση. Αφού λοιπόν ο Μήτρογλου καταφέρνει να συγκρίνεται με τον Σαβιόλα γιατί να μην «επιδιώκει» τη σύγκριση με τον «Ίμπρα» που όντως είναι μια σκάλα πάνω από τον Αργεντινό.

Αν μάλιστα ο Μήτρογλου βάζει ως προσωπικό στόχο να βελτιωθεί και να συγκαταλέγεται αύριο-μεθαύριο ανάμεσα στους κορυφαίους φορ της Ευρώπης πρέπει να επιδιώκει τέτοιες συγκρίσεις. Τώρα για το αν έστω σε ένα αγώνα μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα από τον φοβερό και τρομερό Ιμπραΐμοβιτς θα το ξέρουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x