Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μακριά… από τον Παναθηναϊκό

Τα θετικά από την εμφάνιση στα Γιάννενα και το άμεσο μέλλον του Παναθηναϊκού, που δεν χρειάζεται εφήμερες επιτυχίες. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι δεδομένο ότι αν ο Παναθηναϊκός σταθεί περισσότερο στην απώλεια των δύο βαθμών στα Γιάννενα θα κοιτάει το… δέντρο και όχι το δάσος. Μπορεί στους Ζωσιμάδες το τριφύλλι να πληγώθηκε και να αδικήθηκε, όμως είναι βέβαιο ότι κέρδισε σε αυτοπεποίθηση παίζοντας μετά από καιρό εκτός έδρας σαν… Παναθηναϊκός.

Αυτό έχει την εξήγηση του. Μετά από έναν φορτωμένο μήνα με δύο παιχνίδια την εβδομάδα όπου η ομάδα έπαιζε μάξιμουμ με 13-14 παίκτες, στην Ήπειρο εμφανίστηκε πιο φρέσκια και ενισχυμένη. Οι Κλωναρίδης και Εμποκού έδωσαν ώθηση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ενώ ο Κουλιμπαλί υπενθύμισε με την εμφάνιση του ότι είναι μακράν το πιο αξιόπιστο δεξί μπακ στο ρόστερ.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξαν ποδόσφαιρο κατοχής και δημιούργησαν πολλές φάσεις στην εστία του αντιπάλου. Ευκαιρίες που βγήκαν μέσα από συνεργασίες, όχι τυχαία και όλα αυτά σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο.

Η ουσία του θέματος όμως για το τριφύλλι είναι η διάρκεια και το σχέδιο που θα στηρίξουν το επόμενο διάστημα και όχι οι παροδικές και ανούσιες θετικές εμφανίσεις. Οι υπερβολές από εφήμερες επιτυχίες μακριά από τον Παναθηναϊκό. Το ζητούμενο είναι η ουσιαστική επιστροφή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα είναι πως μπορεί να συμβεί αυτό σε ένα χρονικό σημείο όπου η ομάδα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και σε διοικητικό επίπεδο; Απλά να στηρίξει αυτούς που έχει, αλλά συνολικά ως οργανισμός.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι πράσινοι έχουν αυτή τη στιγμή εντυπωσιακό ρόστερ, ωστόσο, υπάρχουν σημεία αναφοράς και δύο άνθρωποι που έχουν ζήσει τον σύλλογο στα καλά του και ξέρουν. Τόσο ο Ουζουνίδης, όσο και ο Λυμπερόπουλος αξίζουν την ευκαιρία, πολύ περισσότερο από πολλούς προκατόχους τους.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια διαδικασία ενδυνάμωσης του ελληνικού στοιχείου. Μετά από ένα χρονικό διάστημα που ο Στραματσόνι είχε εξαφανίσει τους πάντες, πλην του Κουτρουμπή, το τριφύλλι πλέον έχει πέντε παίκτες, που είτε ξεκινάνε, είτε φλερτάρουν με την ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποιεί στην πρώτη γραμμή τους αδερφούς Βλαχοδήμους και τους Κουρμπέλη, Κουτρουμπη και Κλωναρίδη. Την ίδια ώρα ετοιμάζονται και παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνης, Στάικος και Πίσπας.

Είναι θετικό ότι στην ομάδα υπάρχουν κάποιοι ξένοι με μεγάλη πορεία στην ομάδα και νιώθουν το «πρέπει». Οι Μπεργκ, Λέτο και Ζέκα νιώθουν σπίτι τους τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Βιγιαφάνιες είναι χρόνια στην χώρα μας και δεν θα αργήσει να δεθεί με τη φανέλα. Σε όλους αυτούς προσθέστε την τριάδα των αξιόπιστων Σκανδιναβών, Λουντ, Χουλτ, Τελάντερ, αλλά και τον Μόλινς, για τον οποίο απομένουν τα τυπικά να ντυθεί στα πράσινα.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη βάση για να πραγματοποιήσει μια νέα αρχή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά η σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα και τα θετικά αποτελέσματα, τα οποία χτίζουν ψυχολογία και δίνουν βαθμούς.

Συμπερασματικά και απέναντι στους καταστροφολόγους, η λογική λέει ότι οι πράσινοι όχι μόνο δεν θα κινδυνέψουν να μείνουν εκτός πλει οφ, αλλά θα εμφανίζονται όλο και καλύτεροι. Όχι πως σημαίνει κάτι για τους πράσινους η πορεία στα πλέι οφ, όμως η διεκδίκηση του κυπέλλου και η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο είναι θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους Παναθηναϊκούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x