Επικαιρότητα

Μαρτυρία-φωτιά για πρόεδρο, λαθρεμπόριο καυσίμων και «ξέπλυμα»!

Σύμφωνα με τη «Δίκη στο ΣΚΑΪ» προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Noor 1 ενέπλεξε πρόεδρο ΠΑΕ με λαθρεμπόριο καυσίμων και ξέπλυμα χρήματος

Προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση του NOOR-ONE εμπλέκει πρόεδρο ΠΑΕ και την εταιρία του σε λαθρεμπόριο καυσίμων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Η εκπομπή ήρθε σε επαφή μαζί του και ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι:

''Ο προφυλακισμένος για το ναρκοπλοίο Γ. είχε προσωπικές σχέσεις με πρόεδρο ΠΑΕ. Τελευταία φορά τον επισκέφθηκε στα γραφεία της εταιρίας Κ. τον Φεβρουάριο του 2014. Ο Γ. συνέδραμε σε λαθρεμπόριο καυσίμων για λογαριασμό της εταιρίας Κ. Φρόντιζε για την παρακράτηση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου των ναυλωτών της εταιρίας Κ., συμφερόντων του προέδρου ΠΑΕ, τις οποίες πουλούσε στην εταιρία Χ''.

''Στο λαθρεμπόριο πετρελαίου συμμετείχε ο Ν., μέλος του Δ.Σ της εταιρίας Κ. Ο Ν. χρημάτιζε τους επιθεωρητές που μετρούσαν τις ποσότητες καυσίμων ή έδινε εντολές να αναμειγνύεται το πετρέλαιο με γλυκό νερό, το οποίο προμηθεύονταν η εταιρία Κ. από τις εταιρίες Χ. , Ι. και Ρ. Τουλάχιστον τέσσερα δεξαμενόπλοια της εταιρίας Κ. είχαν με αυτόν τον τρόπο μεγάλα πλεονάσματα πετρελαίου, όπως για παράδειγμα 2.000 τόνους στην Μπάρσα του Ιράκ''.

'' Ο προφυλακισμένος Α. περνούσε από το αεροδρόμιο χρήματα που προέρχονταν από λαθρεμπόριο καυσίμων. Τον ρώτησα αν δηλώνει τα χρήματα αυτά κατά την είσοδο του στην Ελλάδα και μου απάντησε ότι δεν τα δηλώνει γιατί ο πρόεδρος ΠΑΕ τα θέλει μαύρα. Ο προφυλακισμένος Κ. , αλλά και το μέλος του Δ.Σ της εταιρίας Κ. , ο Ν. , περνούσαν στο αεροδρόμιο '' Ελευθέριος Βενιζέλος '' σε κάθε ταξίδι χρήματα που κυμαίνονταν από 300.000 έως 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ μέσα στις αποσκευές τους''.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας ισχυρίζεται ότι ρώτησε τον προφυλακισμένο Α. για τον κίνδυνο να συλληφθεί:

'' Μου απάντησε ότι έχουν έναν αστυνόμο που εργάζεται στο αεροδρόμιο και σε αυτόν έδιναν τις βαλίτσες με τα λεφτά, τις οποίες περνούσε από τον έλεγχο. Ο προφυλακισμένος Α. επικοινωνούσε με τον αστυνομικό από το κινητό του κάθε φορά που επρόκειτο να μεταφέρει χρήματα από το Ντουμπάι στην Ελλάδα. Ο αστυνομικός βοηθούσε τον Α. να περάσει χωρίς έλεγχο τις αποσκευές με τα χρήματα. Ο Α. είχε στενή επαφή με μια αεροσυνοδό, η οποία τον συνόδευε σε πολλά επαγγελματικά ταξίδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα''.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x