Τένις

Με Φέντερερ τα εγκαίνια της ακαδημίας του Ναδάλ

Στα εγκαίνια της νέας ακαδημίας που δημιούργησε ο Ράφα Ναδάλ, βρέθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ μετά από πρόσκληση του Ισπανού τενίστα.

Με την τιμητική παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ, έγιναν τα εγκαίνια της νέας ακαδημίας που δημιούργησε ο Ράφα Ναδάλ, την Τετάρτη το πρωί.

Οι δύο μεγάλοι τενίστες μπορεί να έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές μέσα στο γήπεδο, στην ζωή τους όμως φαίνεται πως παραμένουν δύο πολύ καλοί φίλοι. Έτσι, ο Ισπανός προσκάλεσε τον Ελβετό στα εγκαίνια της ακαδημίας του, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση του χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Είναι πολύ σημαντικό να σε έχουμε εδώ. Εκπροσωπείς τις αξίες και είσαι το παράδειγμα για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα» είπε ο Ναδάλ καλωσορίζοντας τον φίλο και αντίπαλο του Ρότζερ.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Φέντερερ μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Ναδάλ: «Είναι υπέροχο αυτό που έχει δημιουργήσει ο Ράφα. Μετά από 17 χρόνια καριέρας, τολμώ να πω ότι είναι ο τενίστας που με ενέπνευσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να γίνω ο παίκτης που έγινα. Ειδικά οι κινήσεις του με το αριστερό και ο τρόπος που έβαζε ένταση στο μπαλάκι με υποχρέωσαν να αλλάξω το παιχνίδι μου και αυτό συνέβη εξαιτίας του».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν κάποιο από τα τέσσερα παιδιά του έχει πάει σε ακαδημία τένις, με τον κορυφαίο τενίστα να απαντά: «Όχι ακόμα. Ωστόσο, αν κάποιο μου πει ότι θέλει να ασχοληθεί με το τένις, τότε θα το φέρω σε εσένα, Ράφα» , είπε συγκεκριμένα εκφράζοντας την αγάπη και την εκτίμηση του προς τον Ισπανό.

Προς το τέλος της λαμπρής εκδήλωσης, ο Ναδάλ ευχαρίστησε τον Φέντερερ για την αποδοχή της πρόσκλησης του αλλά και για όλες εκείνες τις απίστευτες στιγμές που έχουν ζήσει εντός γηπέδου, ενώ τόνισε πως δημιούργησε την ακαδημία για να δώσει πίσω στην πόλη που γεννήθηκε, την Μαγιόρκα, ένας μικρό μέρος απ’ όλα αυτά που εκείνη του προσέφερε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ακαδημία περιλαμβάνει 17 κορτ ενώ παράλληλα διαθέτει πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, ιατρικό κέντρο, καφετέρια καθώς επίσης και ξενώνες στους οποίους μπορούν να διαμένουν μέχρι και 140 παιδιά.

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x