Επικαιρότητα

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία της Θάτσερ

Τις λεπτομέρειες του ύστατου αποχαιρετισμού της Μάργκαρετ Θάτσερ ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Όλα θα γίνουν, πάντως, όπως ήθελε η ίδια η «Σιδηρά Κυρία».

Την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Όπως έχουν ήδη μεταδώσει βρετανικά ΜΜΕ, η τελετή θα γίνει με στρατιωτικές τιμές, ενώ η σορός της θα αποτεφρωθεί.

Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης, μεταξύ της κυβέρνησης, της οικογένειας Θάτσερ και του Μπάκινγχαμ, αποφασίσθηκε η κηδεία της βαρώνης και πρώην πρωθυπουργού να τελεστεί την προσεχή Τετάρτη, 17 Απριλίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.

Την παραμονή της κηδείας, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι St. Mary Undercroft στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, όπου θα παραμείνει όλη τη νύχτα.

Την ημέρα της κηδείας, η πομπή αναμένεται να ξεκινήσει από το Παλάτι του Γουεστμίνστερ και να κατευθυνθεί στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Η κυκλοφορία στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η πομπή θα διακοπεί.

Στην τελετή, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, θα προσκληθούν πολιτικοί και φίλοι. Θα ακολουθήσει σε κλειστό κύκλο η διαδικασία της αποτέφρωσης.

Στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές, κάτι που είχε συμβεί και στην κηδεία της λαίδης Νταϊάνας και της βασιλομήτορος Ελισάβετ.

Ήταν η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ που δεν επιθυμούσε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.

Η «Σιδηρά Κυρία» δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εκτεθεί δημοσίως η σορός της και επίσης δεν επιθυμούσε πτήση στρατιωτικών αεροσκαφών, επειδή το θεωρούσε σπατάλη χρημάτων…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x