Super League 2

Μη θυμώνετε την ΑΕΚ…

Με την πιο άνετη νίκη της στο πρωτάθλημα απάντησε η ΑΕΚ στο «θόρυβο» που είχε σηκώσει το ματς με την Παναχαϊκή! Με αέρα ανωτερότητας και τρεις διαφορετικούς σκόρερ, η «Ένωση» πέρασε 3-1 από την Πάτρα.

Όπως αρμόζει σε ομάδα που είναι περαστική από την κατηγορία της, εμφανίστηκε η ΑΕΚ στην Πάτρα!

Σοβαρή και πειθαρχημένη, η «Ένωση» εκμεταλλεύτηκε την ποιοτική της ανωτερότητα και διατήρησε το απόλυτο (3-1) στο πρωτάθλημα.

Τα γκολ των Ντακόλ (3’ πεν.) και Πλατέλλα (32’) είχαν κλειδώσει απ’ το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο κι όταν ο Γκατιάγκα μείωσε στο 80’, ο Μπαρμπόσα σφράγισε τη νίκη που επανέφερε τους «κιτρινόμαυρους» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στα σημερινά παιχνίδια της Football League και την κατάταξη στον όμιλο της ΑΕΚ.


Το ματς

Και μόνο η φανέλα της ΑΕΚ αφαιρεί το χαρακτηρισμό «ντέρμπι» από παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Πριν καν την… ιδρώσει όμως, η «Ένωση» άρχισε να το αποδεικνύει αυτό και στο γήπεδο. Διότι δε χρειάστηκε να περάσουν ούτε πέντε λεπτά πριν ο Μπαλού βάλει (ανόητα) το χέρι σε ντρίμπλα του Πεταυράκη. Και δε χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από μια ψύχραιμη εκτέλεση του Ντακόλ για να γίνουν πρόωρα αφεντικά οι «κιτρινόμαυροι».

Βέβαια, η Παναχαϊκή το αμφισβήτησε αυτό. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και (με κινητήριο μοχλό τον Ντα Κόστα και τα φαρμακερά του φάουλ) απείλησε. Κάτι που -ευτυχώς για την ίδια- θορύβησε την ΑΕΚ. Πρώτα λοιπόν οι παίκτες του Δέλλα ανέκτησαν την πρωτοβουλία. Και αμέσως μετά την αξιοποίησαν. Όταν ο Πλατέλλας χόρεψε έναν αντίπαλο και με σουτ που «πήρε μέσα» τον Μπαλασάκη, έδειξε να καθαρίζει πρόωρα το ματς.

Άλλωστε σε όποιον πήγαινε να διαφωνήσει με αυτό (όπως ο Μαρουκάκης σε τετ-α-τετ κι ο Πατηνιώτης με «σκαστό» σουτ) ο Ανέστης είχε έτοιμη την απάντηση. Και γενικώς οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν τη σοβαρότητα που χρειαζόταν για να προστατεύσουν το 2-0: Με καλή κυκλοφορία μπάλας. Κανένα ρίσκο στην άμυνα. Ξεδίπλωμα αντεπιθέσεων. Έτσι, η ώρα κυλούσε υπέρ τους και το σκορ πιο πιθανό φαινόταν να διευρυνθεί, παρά να μειωθεί.

Κι όμως… Οι Ντακόλ και Μπακάκης δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν να το πετύχουν. Σε αντίθεση με τον Γκατιάγκα. Που εκμεταλλεύτηκε άψογα την κακή έξοδο του Ανέστη και λίγο πριν το τέλος έδωσε ελπίδες στην Παναχαϊκή. Φρούδες όπως αποδείχθηκε. Διότι ο Μπαλασάκης συναγωνίστηκε έπειτα τον γκολκίπερ της ΑΕΚ σε γκέλα. Και επέτρεψε (με ακόμα πιο άστοχη έξοδο) στον Μπαρμπόσα να υπογράψει εκείνος το τέταρτο διπλό στο πρωτάθλημα.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασιγκμπά, Αναστασόπουλος (50’ Κάργας), Άλμπι, Στεργίδης, Μαρουκάκης, Ντα Κόστα, Φάμπιο, Γκατιάγκα, Πατινιώτης (77’ Χοτζάλι), Ζλατκόφσκι (46’ Χαρτσιάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Πλέγας, Χούσα, Σκερλετίδης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Ντακόλ (85’ λ.τ. Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας (82’ Ρόβας), Αραβίδης (69’ Ζόριτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Γροντής, Σαρρής, Ντούνης

ΓΗΠΕΔΟ: Παμπελοποννησιακό
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζαβάρας (Φθιώτιδας)

Γκολ και φάσεις του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x