Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μία μέρα που ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως τα 30 χρόνια που μεσολάβησαν από την τραγωδία του Χέιζελ δίνουν ασφαλή απόσταση για να κάνουμε ένα ασφαλή απολογισμό του τι πραγματικά άλλαξε από εκείνο το βράδυ.

Οι σαράντα άνθρωποι που έχασαν αναίτια τις ζωές τους από τη μήνη των μεθυσμένων αποβρασμάτων που αμαύρωσαν την ιστορία ενός συλλόγου όπως η Λίβερπουλ, δεν γυρίζουν πίσω. Σε μία βραδιά που όλος ο πλανήτης περίμενε ανυπόμονα τον καλύτερο τελικό για την εποχή, αφού έπαιζαν οι με διαφορά κορυφαίες ομάδες του κόσμου για όλο το προηγούμενο διάστημα μίας οκταετίας τουλάχιστον, οι τηλεθεατές είδαν με φρίκη, μόλις τελείωσε το κλασσικό σήμα της EUROVISION, μάχες σώμα με σώμα!

Για να συμβεί βέβαια αυτή η νύχτα της κόλασης, χρειάστηκε να συνωμοτήσει το σύμπαν!

Η ανεπάρκεια της βελγικής αστυνομίας που άργησε να αντιληφθεί το τι συνέβαινε όλη μέρα στις Βρυξέλλες, η ανικανότητα της ΟΥΕΦΑ που έβαλε το ματς σε ένα πλήρως ακατάλληλο γήπεδο και διέθεσε ελεύθερα χωρίς περιοριστικές ζώνες (που πάντα έκανε σε ματς των Αγγλων) τα εισιτήρια και επίσης η πολύ αργή αντίδραση των σωστικών συνεργείων που μόνο όταν πια είχε γίνει φανερό πως υπήρχαν σοβαρά τραυματίες στην περίφημη κερκίδα Ζ άρχισαν να αντιδρούν, ήταν μία συγκυρία γεγονότων που έστειλαν το αμάξι στο κατήφορο χωρίς φρένα!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x