sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Μια μεταγραφή ρίσκο, μια χρονιά καταστροφή ο Αλμέιδα

Το sport-fm.gr ανοίγει το μαύρο κουτί της καταστροφικής χρονιάς του Ούγκο Αλμέιδα με τη φανέλα της ΑΕΚ, με τον Πορτογάλο να χάνει κρίσιμες ευκαιρίες, κάποιες εκ των οποίων κόστισαν ακριβά στην Ένωση.

Η μεταγραφή του, αντιμετωπίστηκε από άλλους με δυσπιστία και από άλλη μερίδα του κόσμου με ενθουσιασμό. Η πρεμιέρα με την Ξάνθη και τα δύο γκολ, άφησε πολλές ελπίδες πως ο Ούγκο Αλμέιδα θα μπορούσε να ηγηθεί της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Από εκεί και μετά όμως και ειδικά από το επόμενο ματς με την Βέροια, όταν και αποχώρησε λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, άρχισαν τα προβλήματα. Παρά τις προσπάθειες του να επανέλθει γρήγορα, δεν μπορούσε και σχεδόν όλες του οι παρουσίες ήταν προβληματικές, ενώ τα γκολ που δεν σημείωσε σε προφανείς ευκαιρίες, κόστισαν πολύ στην ΑΕΚ, σε αποτελέσματα και βαθμούς. Το sport-fm.gr θυμίζει τις κρίσιμες στιγμές που ο Αλμέιδα, δεν μπόρεσε να ματώσει το πλεκτό και να δώσει στην Ένωση ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Του Κώστα Μιαούλη


Ο Αλμέιδα μετά τον τραυματισμό στη Βέροια, δεν θ’ αγωνιστεί ούτε με τον Ηρακλή, ενώ θα μείνει εκτός μάχης και από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Επιστρέφει σαν αλλαγή απέναντι στη Λάρισα, όπου αγωνίζεται για 38 λεπτά όπου δεν θα μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του για 90 λεπτά, με μόνο ένα σουτ που έφυγε ψηλά προς το τέλος του αγώνα. Στα δύο επόμενα ματς ανοίγει ο κύκλος των κρίσιμων χαμένων ευκαιριών, σε δύο ματς, όπου η ΑΕΚ με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ πήρε μόλις έναν πόντο.

Μοιραίος

Στο ματς με τον Ατρόμητο η ΑΕΚ θα βάλει ένα εξαιρετικά γρήγορο γκολ με τον Μάνταλο και θα έχει ευκαιρίες ν’ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, με τον Αλμέιδα σε μια απ’ αυτές να έχει εύκολο έργο μετά από ωραία σέντρα του Ντίντακ, αλλά να μην βρίσκει καν τη μπάλα. Ο Πατίτο κάνει το 2-0, αλλά ο Αλμέιδα συμμετέχει αρνητικά στη φάση του 2-2, αφού μια δικιά του λάθος πάσα, γίνεται η αφετηρία για την επίθεση των Περιστεριωτών, όπου έρχεται η λόμπα του Ούμπιδες, και η γκάφα του Ανέστη. Ο Αλμέιδα θα βρει αέρα σε προσπάθεια να κάνει το 2-0, από σέντρα του Λάζαρου στο 55’ και θα έχει μεγάλη ευκαιρία στο 80’ όταν μετά από πάσα του Βάργκας θα κάνει σουτ με το δεξί λίγο μέσα από το σημείο του πέναλτι πάνω στον Γκορμπούνοφ. Στο 90’ με κεφαλιά θα σκοράρει, αλλά θα υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα και στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Αλμέιδα χάνει άλλο ένα κρίσιμο γκολ. Από σέντρα του Γκάλο και με την άμυνα του ΠΑΟΚ ακινητοποιημένη, θα πιάσει μονοκόμματο σουτ με εναέρια προβολή και θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία.

Η χαμένη ευκαιρία στο 00:59


Με την Κέρκυρα στο εκτός έδρας παιχνίδι, μια αψιμαχία του με τον Σπίνουλα προς το τέλος του ημιχρόνου θα γίνει αιτία να κοπεί αντεπίθεση της ΑΕΚ, σε φάση τρεις εναντίον δύο, αφού φάνηκε να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον παίκτη της νησιωτικής ομάδας ενώ οι δύο τους ήταν πεσμένοι στο χορτάρι.


Κεφαλοκλείδωμα Αλμέιδα στον Σπίνουλα από oyandepo480

Το γκολ που δεν έφερε την άνοιξη

Με την έναρξη του δεύτερου γύρου ο Αλμέιδα θα σκοράρει κόντρα στον Παναιτωλικό, όμως η ΑΕΚ θα χάσει. Στα επόμενα πέντε ματς δεν θ’ αγωνιστεί και για πρώτη φορά με τον Μανόλο Χιμένεθ θα παίξει αλλαγή απέναντι στη Λάρισα, όπου κατάφερε με τα χίλια ζόρια να σκοράρει το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα και τελευταίο μέχρι σήμερα. Στο επόμενο ματς με τον Πανιώνιο, θα παίξει σαν αλλαγή για να περάσει στην κορυφή της επίθεσης, βγάζοντας τον Αραούχο αριστερά ο Χιμένεθ, μετά την ισοφάριση του Μασούρα. Ο Αλμέιδα θα χάσει την τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα, με την κεφαλιά του να φεύγει έξω.

Παραλίγο μοιραίος, αλλά δεν κόστισε με τους «αιώνιους»

Το αποκορύφωμα βέβαια του κύκλου της καταστροφικής σεζόν του Αλμέιδα, κλείνει με την χαμένη ευκαιρία στο Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου αμέσως μετά το δοκάρι του Καρντόζο, ο Αλμέιδα χάνει την ευκαιρία στην κόντρα να ισοφαρίσει, αλλά και η χθεσινή χαμένη ευκαιρία που καρδιοχτύπησε την ΑΕΚ, η οποία περίμενε μέχρι το 85’ για να σκοράρει και να πάρει τη νίκη με τον Λάζαρο.


Το δοκάρι του Καρντόσο και το χαμένο τετ α τετ... από denysenathan

Στο πρωτάθλημα ο τελικός του απολογισμός τον έφερε με 4/26 σουτ (1/7 προσπάθειες) σε 867 λεπτά με 9 ματς σαν βασικός και μόλις τέσσερα γκολ, δύο εκ των οποίων στην πρεμιέρα με την Ξάνθη, ένα σε ματς που τελικά χάθηκε και ένα σε αναμέτρηση με την Λάρισα σε αγώνα που είχε κριθεί. Στο Κύπελλο αγωνίστηκε σε 5 ματς σε 132’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x