Europa League

Μια στιγμή και... όλα αλλάζουν

Ο σαφώς ανώτερος της Μάιντς, Αστέρας Τρίπολης έκανε «τζάμπα» ήττα (1-0) στη Γερμανία, χάρις στο γκολ του Οκαζάκι, αλλά με την εικόνα του έδειξε πως δεν είναι… ξεγραμμένος στη ρεβάνς.

Ο Αστέρας θα υποδεχθεί με μειονέκτημα τη Μάιντς την επόμενη Πέμπτη (7/8, 21:15) στην Τρίπολη, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στην πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

«Xρυσός» σκόρερ ο Οκαζάκι για τους Γερμανούς στο 45’, που απείλησαν ελάχιστα, με τους Αρκάδες να έχουν αρκετές κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δοκάρι με τον Μάσα στο 40’, αλλά έφυγαν με.. σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Μπαντιμπαγκά, ο οποίος χειροκροτήθηκε (!) από το κοινό των γηπεδούχων στο 81', όταν έγινε αλλαγή.

Δυο σημαντικές απουσίες είχαν οι ηττημένοι, καθώς δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Μπαράλες, όπως και ο πρώτος σε συμμετοχές στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, Ουσέρο. Στον πάγκο της Μάιντς ήταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Στέφανος Καπίνο.

Το ματς



Ο Αστέρας μπήκε αρκετά καλά στο ματς και παρά το γεγονός ότι έπαιζε εκτός έδρας και κόντρα σε ένα πολύ «ζεστό» κοινό έδειξε από την αρχή ότι δεν επρόκειτο να «μασήσει». Οι παίκτες του ήταν πολύ πειθαρχημένοι και κρατώντας καλά τις θέσεις τους, σε συνδυασμό με την καλή πίεση δεν άφηναν πολλά περιθώρια στον αντίπαλο να δημιουργήσει φάσεις. Μάλιστα, όσο πέρναγε η ώρα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Ο Μπαντιμπαγκά είχε καλή απόδοση από την αρχή του ματς και σιγά-σιγά έπαιρνε όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες και οι φάσεις των Αρκάδων ήταν σχεδόν όλες από την πλευρά του (δεξιά).

Ωστόσο, μέχρι το ημίωρο οι προσπάθειες του πήγαιναν χαμένες, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν φάσεις οι συμπαίκτες του. Από το 30’ και μέχρι την ανάπαυλα ο Αστέρας είχε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Αρχικά ο Ντε Μπλάσις έκανε ατομική ενέργεια, αλλά ο Μάσα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πάσα του. Καλή κίνηση του Μπαντιμπαγκά τρία λεπτά μετά, αλλά το κέρδος ήταν μόνο ένα κόρνερ. Στο 36’ σε μια φάση που ξεκίνησε ύστερα από κλέψιμο του Ντε Μπλάσις, ο Ρόλε τροφοδότησε τον Μάσα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει ο Μάσα, ο οποίος στο 40’ σημάδεψε το δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή.

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 45’ η Μάιντς, η οποία είχε μόλις μια αξιοσημείωτη φάση μέχρι τότε με τον Μπαουμγκάρντλινγκερ στο 6’, ευτύχησε να σκοράρει με τον Καζάκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Κου και από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του, αλλά ο Ντε Μπλάσις δεν κατάφερε να σκοράρει σχεδόν σε κενή εστία, ύστερα από τη σέντρα του Μπαντιμπαγκά και κάπου εκεί έπεσαν οι... διακόπτες. Η Μάιντς απάντησε αμέσως, εκμεταλλευόμενη την πολύ κακή αντίδραση του Γκοϊάν στη σέντρα του Γιάρα, όμως ο Μάλι δεν αστόχησε από πολύ καλή θέση. Στη συνέχεια η απόδοση του Αστέρα έπεσε πολύ και φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Η Μάιντς «πάτησε» το γκάζι για περίπου ένα τέταρτο από εκείνο το σημείο και μετά και οι παίκτες του Αστέρα έδειξαν για λίγο να τα έχουν χαμένα. Ωστόσο, το τελευταίο σχεδόν μισάωρο ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα, με τους γηπεδούχος να δείχνουν διάθεση να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και τον Αστέρα να μένει από… καύσιμα, ύστερα από την πολύ καλή προσπάθεια που έκανε στο πρώτο μέρος.



Η εξέλιξη του ματς όπως την παρακολουθήσατε μέσω του sport-fm.gr




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης):Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο (72’ Τσοκάνης), Ρόλε (64’ Σανκάρε), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μάτσα, Μπαντιμπανγκά (81'Κιτόκο)

Μπαντής, Παπαχρήστος, Φερνάντες, Μπακασέτας.

Μάιντς(Χιούλμαντ ): Κάριους, Γιάρα, Νοβέσκι, Γκέις, Μπελ, Παρκ (70’ Ντίας), Μόριτζ, Μαλί, Κου (78' Ζίμλινγκ), Μπαουμγκάρντλινγκερ (61’Μπρονσίσκι), Οκαζάκι.

Στον πάγκο οι: Καπίνο, Σότο, Πόλτερ, Τζούρισιτς.

Γήπεδο: «Κοφέις Αρένα»

Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα. Βοηθοί του είναι οι Μπερτίνο Μιράντα και Αλβάρο Μεσκίτα και τέταρτος ο Μάρκο Φερέιρα.

Κίτρινες: Γκοϊάν (69')-Νοβέσκι (90+1')


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x