Κώστας Μιαούλης

Ο απόλυτος «κιτρινόμαυρος» εφιάλτης

Αντί για βελτίωση, σε αποτελέσματα και εικόνα, η ΑΕΚ όσο περνάνε οι αγωνιστικές χειροτερεύει. Όχι πως δεν ήταν ένα πιθανό σενάριο, αλλά σίγουρα είναι το πλέον εφιαλτικό και πλέον οι «Ενωσίτες» δεν συζητάνε για σωτηρία ή έστω για μια θέση που θα έχει διψήφιο αριθμό μέχρι το 10-11, αλλά για πολύ πιο κάτω. Κι όταν η ομάδα, όσο προβληματική και να είναι στον καταρτισμό του ρόστερ, δείχνει χειρότερη από τη μια αγωνιστική στην άλλη, τότε το πρόβλημα είναι του κόουτς.

Αντί για βελτίωση, σε αποτελέσματα και εικόνα, η ΑΕΚ όσο περνάνε οι αγωνιστικές χειροτερεύει.

Όχι πως δεν ήταν ένα πιθανό σενάριο, αλλά σίγουρα είναι το πλέον εφιαλτικό και πλέον οι «Ενωσίτες» δεν συζητάνε για σωτηρία ή έστω για μια θέση που θα έχει διψήφιο αριθμό μέχρι το 10-11, αλλά για πολύ πιο κάτω.

Του Κώστα Μιαούλη

Κι όταν η ομάδα, όσο προβληματική και να είναι στον καταρτισμό του ρόστερ, δείχνει χειρότερη από τη μια αγωνιστική στην άλλη, τότε το πρόβλημα είναι του κόουτς. Ασφαλώς κι ευθύνη δεν έχει μόνο αυτός.

Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που δεν το πάλεψαν καθόλου στη Νέα Σμύρνη. Έστω και αν δεχτώ πως υπάρχουν ελαφρυντικά περί της θέσης, για τον Κατίδη, δεν μπορεί π.χ ο συνομήλικος του Κολοβός, να έχει κάνει άλογο όλη την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος και αυτός να μοιάζει σαν θεατής του αγώνα.

- Για τον προπονητή, το πρώτο ατόπημα αφορά την ολοένα και χειρότερη εικόνα της. Από παιχνίδι σε παιχνίδι, μοιάζει όλο και πιο δύσκολο, όχι απλά να βγάλει φάση μπροστά, αλλά να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Την ίδια ώρα ο Βλάχος μοιάζει χαμένος στα συστήματα.

- Ο Γιάγκο ήρθε για στόπερ και όχι για αμυντικός μέσος. Όπως επίσης, ο Κατίδης δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει στα άκρα. Αυτή η επισήμανση όμως, δεν δικαιολογεί την αισχρή παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, από άποψη προσπάθειας. Δεν ήμουν μόνο εγώ εξοργισμένος από την προσπάθεια του, συζητώντας με συναδέλφους μετά τη λήξη του αγώνα.

- Οι συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί ο Βλάχος να έχει ισχυριστεί πως αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί από τους νέους ποδοσφαιριστές, δεν μπορούν να παίξουν παραπάνω από 9-10 ματς, από την άλλη η ΑΕΚ, ωστόσο κάπου πρέπει να στηριχθεί και δεν μπορεί να αλλάζει συνεχώς από αγώνα σε αγώνα. Πάλι καλά που δεν υπάρχει Ευρώπη, γιατί θεωρώ πως θα βλέπαμε την απόλυτη ταπείνωση.

- Κι άλλες ομάδες έχουν νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο δεν παρουσιάζουν τέτοια άθλια εικόνα και δεν μπορεί πλέον ν’ αποτελεί δικαιολογία αυτό το γεγονός.

- Καλώς ή κακώς ο Γκερέιρο είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει φάση με μια κάθετη πάσα. Ωστόσο όταν αυτός αγωνίζεται σαν δεύτερος κόφτης και βρίσκεται πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή, επί της ουσίας δεν εξυπηρετεί, σε τίποτα η παρουσία του.

Αυτά για τον Βλάχο. Από εκεί και μετά οι ποδοσφαιριστές, φαίνεται ν’ αυξάνουν τα λάθη τους, σε ατομικό επίπεδο από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το τραγικό είναι πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν τον κατάλληλο εγωισμό για να παίζουν στην «Ένωση». Η διαφορά σε ποδοσφαιρικό θράσος μέσα στο γήπεδο, ανάμεσα στους νεαρούς του Πανιωνίου και εκείνους της «Ένωσης», ήταν πολύ τρανταχτή, ειδικά αν βρισκόσουν μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς οι παίκτες της ΑΕΚ, πλέον ξεμένουν και από κουράγια, με αποτέλεσμα να υστερούν και σε προσπάθεια.

Update 22:55 Θεωρώ πως η απόφαση για την απομάκρυνση του Βλάχου έγινε τη στιγμή που φαινόταν ότι δεν πάει άλλο με αυτόν τον προπονητή. Πιστεύω πως η τοποθέτηση του Μαύρου στο συγκεκριμένο θέμα είναι εσφαλμένη με το να είναι αντίθετος, μιας και η αντικατάσταση του προπονητή είναι η μοναδική ενέργεια που δύναται να κάνει αυτή η διοίκηση με τα τωρινά δεδομένα για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Update 23:47 Αν όντως εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως ισχυρίζεται ο Θωμάς Μαύρος θεωρώ ότι η απόφασή του να παραιτηθεί ήταν αναπόφευκτη. Εξ' αρχής πάντως η δική μου πεποίθηση ήταν πως ο Μαύρος δεν έπρεπε να μπλέξει με τα διοικητικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x