Κώστας Μιαούλης

Mόνο περηφάνια για την καλύτερη ΑΕΚ των τελευταίων 20+ ετών

Ο Κώστας Μιαούλης κάνει τον απολογισμό της φετινής μαγικής πορείας της Ένωσης, που έμεινε για συνολικά 10 ματς αήττητη στην διοργάνωση και ήταν ανώτερη από τους τυχερούς Ουκρανούς.

Είναι δύσκολο για τον Ενωσίτη να διαχειριστεί τα συναισθήματα του μετά απ’ αυτό το ματς. Ήδη υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια για τον Μασούντ που έχασε το γκολ, για τον Μανόλο που έκανε λάθος αλλαγές, για τον Κλωναρίδη που μπήκε και δεν ακούμπησε. Μπορεί να υπάρχει δόση αλήθειας σε όλα αυτά, αλλά κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει τι πέτυχε αυτή η ομάδα φέτος. Έμεινε για δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια αήττητη.

Η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της, εξαιτίας των ευκαιριών. Έπεσε και σε δύο εχθρικούς διαιτητές και στα δύο παιχνίδια που είχαν κωμικά σφυρίγματα, ειδικά ο Ισπανός, αλλά και ο Σλοβένος απόψε έκανε μια πιο πονηρή διαιτησία. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει, για το αν η ομάδα τα έδωσε όλα ή όχι. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και αποκλείστηκε. Μακάρι την τύχη που της έλειψε απόψε, να την έχει στη συνέχεια της σεζόν.

Η τεράστια ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ, κάνει έτσι κι αλλιώς την χρονιά επιτυχημένη. Η Ένωση έκανε μια τεράστια υπέρβαση την φετινή χρονιά, κάλυψε πολύ ευρωπαϊκό έδαφος και σίγουρα η βαθμολογία της τη νέα σεζόν θα είναι πολύ βελτιωμένη και θα της επιτρέψει πιθανότατα ιδανικότερες κληρώσεις. Για 70 λεπτά στο «Ολιμπίνσκι» η ανώτερη ομάδα φορούσε κιτρινόμαυρα. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, η μεγαλύτερη ήταν αυτή του Μασούντ. Ο Χιμένεθ τον άφησε ως το τέλος, προφανώς μη θέλοντας να νιώσει ο Ιρανός πως τον αδειάζει εξαιτίας του γκολ που έχασε. Σίγουρα θα προτιμούσα να μείνει ο Λάζαρος και ο Μπακασέτας μέσα.

Όμως ο Χιμένεθ το έφερε ως εδώ και εκείνος πήρε και τα ρίσκα. Το δικαιούται και για μια φορά, ίσως να αφήσουμε απ’ έξω τελείως την κριτική στο πρόσωπο του. Ο Χιμένεθ όταν τον ενημέρωσε ο Μελισσανίδης πως μπορεί να του φέρει τον Ιρανό, τον επέλεξε με κλειστά μάτια και δεν το συζητούσε καν. Ας ελπίσουμε πως ο Πέρσης στο πρωτάθλημα, αν πάρει την ευκαιρία, να βάλει το μεγάλο γκολ που χρωστάει. Η φάση που θύμισε έντονα Ντέμη στην Λοκομοτίβ. Μία ακόμα τεράστια ευκαιρία που χάθηκε φέτος. Όπως εκείνη του Αραούχο με τον Αστέρα που δεν κόστισε και η μεγάλη του Μάνταλου που κόστισε μια ήττα από τον Ατρόμητο. Ή όπως εκείνη του Λόπες που κόστισε μια γκέλα. Όμως του Μασούντ, επειδή είναι τόσο κοντά και σε άδειο τέρμα, θα μείνει για πάντα χαραγμένη.

Τώρα η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα δύσκολο κομμάτι που είναι η μετάβαση από την Ευρώπη και μια τέτοια υπερπροσπάθεια σε κρίσιμα απανωτά ματς για τον τίτλο. Μην ξεχνάμε πως η Ένωση έχει καταφέρει να βρίσκεται μέχρι και σήμερα λίγο πριν τις 10 το βράδυ μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, με ένα κάρο απώλειες.

Κι έτσι πήγε να παίξει στο Κίεβο και μάλιστα ήταν ανώτερη από την αντίπαλο της. Ωστόσο το πιο κρίσιμο κομμάτι φτάνει τώρα. Να μπορέσει πνευματικά η ΑΕΚ να μείνει συγκεντρωμένη στους δύο στόχους που της έχουν απομείνει. Έχει δείξει πως έχει και το μέταλλο και το τσαγανό να τα καταφέρει. Έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλον.

Για την φετινή ΑΕΚ, στο ποδόσφαιρο, αλλά και παντού, δεν ταιριάζουν δάκρυα. Γι’ αυτή την ομάδα πιστεύω πως είναι η χρονιά που διανύουμε, αποτελεί την βάση, τον βατήρα εκκίνησης για σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για άλλα δύο ομαδικά σπορ, στα οποία η Ένωση διακρίνεται.

Ο αποκλεισμός με τη Ντιναμό Κιέβου, αφήνει μια πικρή γεύση, αλλά δεν μπορείς παρά να είσαι περήφανος για όσα πέτυχε φέτος, ο Δικέφαλος στην Ευρώπη. Η φετινή ομάδα, πάρει δεν πάρει κάτι φέτος, είναι η καλύτερη έκδοση της Ένωσης, των 20 τελευταίων ετών. Αλλά βαθιά πεποίθηση μου είναι πως ακόμα βρίσκεται στην αρχή μιας τεράστιας πορείας τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x