Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στο δικό του γήπεδο λογικής: Στον κυνισμό!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τον τρόπο, που επικράτησε η ΑΕΚ του Παναθηναϊκού στην OPAP Arena και δίνει έμφαση στο ότι η θεαματική Ένωση άφησε την θέση σε μία… κυνική!

Η εντυπωσιακή ΑΕΚ άφησε τη θέση της σε μια πιο κυνική και για αυτό πήρε το πρώτο ντέρμπι του ΠΟΚ στην OPAP Arena, με ένα αποτέλεσμα, που ξαναβάζει φωτιά στο πρωτάθλημα.

Για πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα, η λογική του ματς πήγαινε περισσότερο στον βαθμό, που θα επιθυμούσε ο ΠΑΟ, παρά η Ένωση. Η ομάδα του Αλμέιδα δεν πήρε πόντο σε ματς, που είχε πάρα πολλές ευκαιρίες, στα Γιάννενα, και εντός με τον Βόλο ή έμεινε στο «Χ» όπως στην Τρίπολη και φυσικά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε μια αναμέτρηση, που πήγε καθαρά στη λογική των «πράσινων», κατάφερε με μια στιγμή να πάρει τη νίκη. Όπως η ζωή είναι στιγμές, το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Μια στιγμή θάρρους και θράσους από τον Πινέδα, ένα κλάσμα αδράνειας και ξαφνιάσματος για τον Μπρινιόλι, που στην ουσία με το ένα του πόδι έχει δώσει τροχιά της μπάλας προς το τέρμα και έτσι σημειώθηκε το γκολ, που έγραψε την ιστορία του ντέρμπι. Με λίγα λόγια επιβλήθηκε του ΠΑΟ στο γήπεδο του κυνισμού!

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα σημάδια που πρέπει να κάνουν τον ΠΑΟ να ανησυχεί. Ο Ιωαννίδης, που αποτελεί έναν σίριαλ κίλερ των τελευταίων λεπτών, σημαδεύει το δοκάρι και αμέσως μετά γίνεται πέναλτι, άσχετα αν το βγάζει ο Μπρινιόλι. Με τη λογική πως σε όλα τα ματς μπορεί να αρκούν λίγες στιγμές για να σκοράρει, δεν θα μπορεί να πορεύεται μέχρι τέλους. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον ΠΑΟ, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό το αποτέλεσμα τους βάζει όλους για τα καλά στον χορό. Και αναφέρομαι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που αρχίζουν και βλέπουν κάπως πιο κοντά την κορυφή. Και είναι κατανοητό πως, με τον ΠΑΟ να έχει μόλις πέντε πόντους στα τέσσερα πρώτα ματς του δεύτερου γύρου, δεν μπορούν να μην έχουν και αυτοί όνειρα για ανατροπή.

Αυτή η νίκη, λοιπόν, για μένα, στη λογική του πρωταθλητισμού, αποκτά μεγαλύτερη αξία. Γιατί η ομάδα που τελικά παίρνει συνήθως τον τίτλο, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και σε κάθε μεριά του κόσμου, είναι εκείνη που θα πάρει τις περισσότερες νίκες ή τους πιο πολλούς πόντους, ακόμα και στις ημέρες που δεν είναι καλή. Ο ΠΑΟ κυνηγά να κατακτήσει τον τίτλο, παίζοντας κυρίως με αυτόν τον τρόπο, η ΑΕΚ προσπαθούσε έως τώρα στο πρωτάθλημα να πάρει τα ματς με τον θεαματικότερο τρόπο. Ωστόσο, η ήττα στα Γιάννενα μπορεί να της έκανε και καλό. Διότι σήμερα μπήκε μια Ένωση που πρώτα ήθελε να είναι και καλυμμένη στα μετόπισθεν, έδωσε και γήπεδο στον αντίπαλο της. Με λίγα λόγια, φάνηκε μια ΑΕΚ ώριμη, που δεν όρμησε σαν τον ταύρο, να τα καρφώσει τον αντίπαλό της. Περίμενε τη στιγμή της και δικαιώθηκε.

Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Από τη διακοπή, σίγουρα χαμένος φαίνεται ξεκάθαρα ο ΠΑΟ, ωφελημένοι σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ δείχνει να έχει τη δυναμική. Αν επιδείξει την ωριμότητα, που είχε σήμερα σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, δεν θα πειράξει κανέναν, αν πάρει κυνικά και με λίγες φάσεις, πολλά από τα επόμενα παιχνίδια της. Αρκεί να πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x