Κώστας Μιαούλης

Άλεφ και Μπογέ λύνουν τα χέρια του Ουζουνίδη

Η ΑΕΚ έκανε αυτό το Σάββατο τη μεταγραφική της αντεπίθεση, κλείνοντας άμεσα δύο «καυτές» υποθέσεις και πλέον ο τεχνικός της, έχει υλικό στα χέρια του για να καταστρώσει τα πλάνα του.

Έστω και αν άργησαν λίγο, οι δύο ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος στην φετινή Ένωση, καταφθάνουν από βδομάδα και με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα, ο Ουζουνίδης θα έχει καινούριο υλικό στα χέρια του. Όπως είχαμε αναφέρει από το βράδυ της Πέμπτης στη ραδιοφωνική εκπομπή, ο ένας παίκτης ήταν όντως ένα πασπαρτού για την επίθεση, άρα από το πού θα αποφασίσει ο Εβρίτης τεχνικός να τον τοποθετήσει θα κριθεί αν θα έρθει φορ ή εξτρέμ, ενώ ο άλλος είναι ένα εξάρι που έρχεται να κουμπώσει ιδανικά με τον Σιμόες.

Θα ξεκινήσω με τον Βραζιλιάνο χαφ, γιατί θεωρώ πως αποτελεί την κατάλληλη κίνηση γι’ αυτό που θέλει να πράξει ο Ουζουνίδης με τον Σιμόες. Ειδικά από αυτό το ματς που παρακολουθήσαμε την Παρασκευή με την ΑΕΚ Λάρνακας, είναι σαφές πως ο 49χρονος κόουτς θέλει να απελευθερώσει τον Πορτογάλο, παίζοντας με διπλά εξάρια στο 4-4-1-1. Αυτό θα το κάνει με τη σκέψη να πιέζει πιο ψηλά ο Σιμόες τους αντιπάλους, προκειμένου να κλέβει μπάλα η Ένωση πιο ψηλά κοντά στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και αυτόματα να βρίσκεται με καλύτερες προϋποθέσεις στην εστία του.

Έχοντας ένα κλασσικό εξάρι δίπλα του, με μεγαλύτερη σωματοδομή, ο Σιμόες θα έχει πλέον τη δυνατότητα να μην ανησυχεί πάντοτε για το τι γίνεται πίσω του και θα μπορεί να πιέζει ψηλότερα, να πατάει και περιοχή και να συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι. Άσχετα με το αν ήταν υποχρεωμένος να κοιτάζει πάντοτε το κομμάτι της ανάσχεσης, ο Σιμόες μπορεί να προσφέρει και παραγωγικά και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η απόκτηση του Άλεφ.

Ο Μπογέ συνοδεύεται από εξαιρετικές συστάσεις και σίγουρα η παρουσία του σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό, σίγουρα έχει προσθέσει εμπειρίες και παραστάσεις στο μυαλό του. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν και απ’ όσα έχουμε δει τις τελευταίες ώρες, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μοιάζει περισσότερο με εξτρέμ, αλλά το πού ακριβώς θα τοποθετηθεί είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αν επιλεγεί για μπροστά, τότε η ΑΕΚ θα ψάξει για έναν εξτρέμ, σε διαφορετική περίπτωση θα πάει για τον φορ.

Η μεταγραφική μηχανή της πρωταθλήτριας κινήθηκε πάλι όταν αποφάσισε να μπει στην «μάχη» ο Δημήτρης Μελισσανίδης και θεωρώ πως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί σύντομα. Από την άλλη η Ένωση αποκτά με δανεισμό δύο ποδοσφαιριστές με την προοπτική να τους κάνει δικούς της το επόμενο καλοκαίρι. Επιπλέον η Ένωση όπως έγινε γνωστό από την Ιταλία, κινείται για μεταγραφές και στο τμήμα του σκάουτινγκ, αφού ένας πρώην συνεργάτης της Χόφενχαϊμ, ο Αλεσάντρο Σόλι βρίσκεται σε επαφή με την Ένωση.

Ο κόσμος της πρωταθλήτριας Ελλάδος σίγουρα ζεστάθηκε, ο Ουζουνίδης πλέον έχει δύο σημαντικά επιπλέον εργαλεία για να δουλέψει και η ΑΕΚ φαίνεται πως κατανόησε και πάνω απ’ όλα σπεύδει να συμπληρώσει σύντομα τα κενά της και στον τομέα του σκάουτινγκ. Η 14η Ιουλίου για τους «κιτρινόμαυρους» μπορεί να εξελιχθεί στην πιο κομβική μέρα του φετινού καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x