Κώστας Μιαούλης

Δεν δικαιώθηκε το ρίσκο του Μπέντο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Ολυμπιακό που είχε ευκαιρίες, όπως λιγότερες αλλά σημαντικές είχε και ο αντίπαλος του και πλέον το 0-0 υποχρεώνει τους «ερυθρόλευκους» να παίξουν ρεβάνς φωτιά.

Όσοι διάβασαν τη χθεσινή στήλη, θα θυμούνται πως υπογράμμισα την παράδοση που έχει ο Ατρόμητος στο να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Επίσης είχα τονίσει πως ο Μπέντο θα έπρεπε να δώσει την απαραίτητη προσοχή σε αυτό το ματς. Μόνο που με αυτή τη σύνθεση που τοποθέτησε σήμερα, παρά το γεγονός πως είχε ευκαιρίες, το αποτέλεσμα αφήνει πολλές ελπίδες για τη ρεβάνς στους Περιστεριώτες. Κι αν ο Πλατέλλας με τον Λε Ταλέκ δεν πάθαιναν το γνωστό και σύνηθες «κοκομπλόκο» απέναντι από τον Λεάλι, τότε ακόμα και με 1-1 το πράγμα θα μπορούσε να είχε διαμορφωθεί πολύ χειρότερα. Τώρα Μπέντο, τρέχουμε...

Βέβαια ο Ολυμπιακός ειδικά στο πρώτο μέρος ο Μπέντο δεν μπορεί να φταίει, που ο Καρντόσο χάνει αυτά που δεν χάνονται και δεν μπορεί να λογαριάσει την μεγάλη μέρα του Γκορμπούνοφ. Λογικό ήταν πως θα ήθελε να κάνει και ένα σχετικό ροτέισον για να μπορέσει η ομάδα ν’ αντέξει στις πολλές υποχρεώσεις. Όμως από την άλλη δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς πως οι «ερυθρόλευκοι» όπως έχουν κάνει αρκετές φορές και στο παρελθόν, άφησαν ανοικτή τη ρεβάνς και πάνε να παίξουν στο Περιστέρι, λογικά αρχές Μαρτίου μετά τα ματς με την Οσμανλίσπορ την πρόκριση στα ημιτελικά.

Επιπλέον είχα κάνει ορισμένες επισημάνεις που αφορούν τον τερματοφύλακα και τον αμυντικό χαφ. Ο Λεάλι και πάλι σήμερα δεν έπεισε με την σταθερότητα του, ενώ στη μεσαία γραμμή παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Ανδρούτσου και τις πολλές κούρσες που έκανε για να συμμαζέψει τη μεσαία γραμμή, είναι προφανές πως λείπει ο χαφ που θα κάνει τη δουλειά του Μιλιβόγεβιτς. Κι είναι προφανές πως ο Μάρτινς, δίχως τον Σέρβο δίπλα του δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που είχαμε συνηθίσει στον πρώτο γύρο. Όσο για τον Καρντόσο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αποτελεί την πλέον αποτυχημένη μεταγραφή.

Σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Μπέντο έχει αναδείξει φέτος πολλούς τέτοιους και παιδιά όπως ο Μανθάτης, ο Ρέτσος και ο Ανδρούτσος, ακόμα και ο Νικολάου είναι πιθανότατο να μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να κάνουν αίσθηση. Όταν όμως διεκδικείς όλους τους στόχους εντός και εκτός συνόρων και θεωρητικά έχεις ένα πληρέστατο ρόστερ, δεν μπορείς να τους πετάς όλους μαζί, σε ένα ματς που αν δεν το καθαρίσεις από το πρώτο 90λεπτο, θα το βρεις μπροστά σου στη συνέχεια, όταν θα έχεις μπει σε μία πολύ επιβαρυμένη περίοδο υποχρεώσεων. Κανείς δεν θα θυμάται το καλό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τους νεαρούς μέσα και το ροτέισον, αν έρθει ο αποκλεισμός. Ο Μπέντο θα μπορεί να σταθεί στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αν αποκλειστεί από τους Τούρκους και μείνει εκτός από τον Ατρόμητο;

Ο Μπέντο ακόμα ψάχνεται για τον αντικαταστάτη του «Μίλι», προσπαθεί να κάνει και ροτέισον, όμως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τα χάσει όλα. Το Περιστέρι θα προσφέρει μία ακόμα δύσκολη δοκιμασία στους «ερυθρόλευκους» που εξακολουθούν να είναι φαβορί, αλλά η κατάσταση γι’ αυτούς μπορεί να γίνει εξαιρετικά περίπλοκη και πολλά θα εξαρτηθούν πως θα είναι από πολλές απόψεις ο Ολυμπιακός στις αρχές του προσεχούς μήνα, οπότε θα γίνουν – λογικά, γιατί στην Ελλάδα βρισκόμαστε – οι επαναληπτικοί.

Η φάση του Πλατέλλα είναι εξαιρετικά δύσκολη αν και η πρώτη εντύπωση σου δίνει την εικόνα του πέναλτι. Στο ριπλέι φαίνεται πως ο Πλατέλλας πατάει το πόδι του αντιπάλου. Το οσφάιντ του Κουράκη είναι σοβαρό λάθος, όπως και δύο του Κούλα Χασάν που δεν το σήκωσε και πρόλαβαν οι «ερυθρόλευκοι» ν’ απομακρύνουν με τον Φιγκέιρας, στη μία περίπτωση, ενώ στο 90’ σήκωσε ενώ δεν υπήρχε οφσάιντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x