Κώστας Μιαούλης

Εξαφάνιση πρωταθλήτριας και ταυτότητας προπονητή από ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την τραγική εικόνα της Ένωσης στο ματς των αποδείξεων. Στην ΑΕΚ έμειναν στα πανηγύρια του τίτλου, φάνηκε ν’ αρκούνται σε αυτόν και το πλήρωσαν.

Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, μάλλον ευχαριστημένος θα πρέπει να είναι ο κόσμος της ΑΕΚ που δεν έγινε και τίποτε χειρότερο. Ποτέ δεν είναι ντροπή να χάνεις, είναι όμως ξεφτίλα να χάνεις χωρίς καν να προσπαθήσεις. Απόψε δεν έχει αλλάξει κάτι, παρά την προσπάθεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να αλλάξουν την πραγματικότητα. Όμως απέκτησαν δικαιώματα και αυτό είναι το χειρότερο. Έχουν πλέον το πλεονέκτημα να λένε πως αυτοί δικαιούνταν να είναι νταμπλούχοι, πως είναι καλύτερη ομάδα κτλ. Ένα πλήγμα για το ηθικό της ΑΕΚ. Ελπίζω αυτή η ήττα να αξιολογηθεί σωστά από την διοίκηση της ΠΑΕ.

Η ανάγνωση του ματς είναι πάρα πολύ απλή. Ο Χιμένεθ που προσάρμοζε την ομάδα ακόμα και κόντρα στη Λάρισα, αποφάσισε σήμερα, σε μια περίοδο που η ομάδα ήταν φανερό πως βρίσκεται στα πολύ κάτω της, πως πρέπει να παίξουμε με το στιλ μας. Είμαι υπέρ αυτού πάντα, όταν συντρέχουν όμως κανονικές συνθήκες. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μπλοκαριστεί από τα άκρα.

Ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας είχαν εξαιρετικά αργές επιστροφές, οι δύο χαφ αναγκάζονταν να καλύπτουν στην άκρη και στον άξονα υπήρχαν όχι απλά τρύπες, αλλά… αεροδιάδρομοι. Έτσι ο ΠΑΟΚ έβγαζε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Σε όλες τις μονομαχίες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, πήγαιναν δεύτεροι. Κι επειδή δεν υπάρχει καμία ομάδα που μπορεί να διασώζεται πάντα στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ το πήρε πανάξια. Οι μοναδικοί που εξέπληξε ο Χιμένεθ με την επιλογή του να μην βάλει τουλάχιστον τον Γκάλο στη μία μεριά, ήταν ο εαυτός του, οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί της ομάδας.

Σαφώς και υπήρχε έλλειμμα πνευματικής προετοιμασίας, σαφώς και οι ποδοσφαιριστές φάνηκαν ανέτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Έπρεπε να περιμένουν σε αυτό το ματς πως ο αντίπαλος θα έδινε τον αγώνα της ζωής του για να αποδείξει αυτά που θέλει και επικοινωνιακά, εκτός από το να πάρει το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έκανε το παιχνίδι του, αυτό που ξέρει να κάνει καλά γιατί η ΑΕΚ του έδωσε αυτό το δικαίωμα. Σε αυτό το είδος παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος από την Ένωση και χάρη στον Μπάρκα δεν πήρε το σκορ διαστάσεις από το πρώτο μέρος ή σκορ που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μεγάλο σκορ.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή αξιολόγηση για το ρόστερ της Ένωσης, για το ποιος θα μείνει, τι θα συμβεί με τις ανανεώσεις και τι θέλουμε. Η ΑΕΚ θέλει ενίσχυση στο κέντρο της, όπου φάνηκε σήμερα το κενό του Κονέ, θέλει εξτρέμ βαρβάτα και φυσικά οφείλει να κρατήσει τουλάχιστον τον Λιβάια. Ο Λάζαρος ακόμα και στο διάστημα που έπαιξε, έμοιαζε σα να είναι με το ένα πόδι έξω, αλλά αλήθεια πλην του Μπάρκα και του Σέρχιο, ποιος άλλος βρισκόταν στο γήπεδο;

Οι μεγάλοι παίκτες ξέρουν να παίρνουν την ευθύνη. Ο Μπάρκας που κράτησε όρθια την ΑΕΚ, είχε τα άντερα να παραδεχτεί πως έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Από την άλλη θα περίμενε κανείς την ανάληψη της ευθύνης που του αντιστοιχεί από τον προπονητή, αλλά αυτό δεν συνέβη, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές.

Υπάρχουν πολλά που δεν έχουν ειπωθεί στη φετινή χρονιά. Υπάρχουν πράγματα που έμειναν εντός για το καλό της ομάδας και ευτυχώς ως προς τον μεγάλο στόχο, δεν βγήκαν ποτέ ως τώρα. Ήμουν από εκείνους που έσυρα το χορό, στο να βγούμε σε επικοινωνιακή μάχη με τον άλλο διεκδικητή, ειδικότερα με τον στρατό του. Τις αλήθειες για την ομάδα μας τις ξέρουν και ο Μελισσανίδης και ο προπονητής και οι ρεπόρτερ της Ένωσης.

Μένω εδώ κι ελπίζω τουλάχιστον να γίνει μια ειλικρινής κουβέντα. Γιατί ο μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε και δεν αλλάζει, αλλά τουλάχιστον πρέπει να γίνει μια τίμια κουβέντα για την επόμενη ημέρα. Ο κόσμος μπορεί να είναι περήφανος για την προσπάθεια. Το τελευταίο ματς μας δείχνει πως πρέπει να κοιταχτούμε όμως και στον καθρέφτη για να γνωρίζουμε πού είμαστε πραγματικά.

Οι αντίπαλοι δεν θα αυτοκτονούν για πάντα. Καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουμε όλοι αυτό, για το καλό της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά ίσως και στην ιστορία του, πάλεψε και νίκησε τους δαίμονες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x