Κώστας Μιαούλης

Γιατί μονάχα η ΑΕΚΑΡΑ θα κάνει τέτοια ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το επικό ματς, που θα περάσει στην ιστορία της Ένωσης, για τον Λάζαρο, ο οποίος είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης και για τον Κροάτη μποέμ της μπάλας.

Η ανατροπή της ΑΕΚ είναι το απόλυτο αποτέλεσμα. Με όσους Ενωσίτες έχω προλάβει να μιλήσω μέχρι τώρα, λέμε το ίδιο πράγμα. Αυτή η νίκη με τον τρόπο που ήρθε είναι πιο όμορφο αποτέλεσμα και από μια συντριβή του αντιπάλου. Γιατί αυτό ακριβώς το σκορ με τον μοναδικό τρόπο που ήρθε, δείχνει το μέταλλο από το οποίο έχει φτιαχτεί αυτή η ομάδα. Αυτή είναι μια μυθική ανατροπή τίτλου που έρχεται να τινάξει από πάνω από την ομάδα, όσα της έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια που δεν έχει πάρει τίτλο. Λέει με τον πιο βροντερό τρόπο πως είναι εδώ, παρούσα, έτοιμη να διεκδικήσει και να κατακτήσει τελικά τον τίτλο.

Όλα όσα βλέπουμε φέτος μετά από τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ, πιστεύω για πρώτη φορά και ειλικρινά μέσα μου, πως είναι ένα ελάχιστο δείγμα, ίσως το 30%-40% από αυτά που μπορεί να βγάλει μέσα στο γήπεδο αυτή η ομάδα. Όλη η τσαντίλα μου φέτος, δεν έχει να κάνει με το ρόστερ, με το αν έχουμε ελλείψεις. Αφορά το πώς κάποιες στιγμές σκέφτεται τα πράγματα ο Μανόλο Χιμένεθ. Ίσως γιατί και ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα στον βαθμό που θα διαπιστώσει στην πορεία, πως έχει δημιουργήσει μια μοναδική ομάδα. Ένα σύνολο που σε αυτό το μίζερο και φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο, παίζει ένα επίπεδο και βάλε πιο πάνω μέχρι στιγμής από όλους τους αντιπάλους. Αποδίδει σπουδαίο θέαμα κατά διαστήματα που γίνονται όλο και μεγαλύτερα. ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, ΑΕΚ σημαίνει το απροσδόκητο, ΑΕΚ σημαίνει πως τα πάντα μπορούν να συμβούν όσο και αν στριμωχτείς στα σκοινιά.

Δεν θέλω να φανώ γκρινιάρης απόψε, αλλά θεωρώ πως αν ο Λιβάια είχε αγωνιστεί από την αρχή θα μιλούσαμε για μια μεγάλη σε έκταση νίκη, για ένα σκορ που θα θυμόμασταν για χρόνια. Ωστόσο η εμμονή του Μανόλο με τον Κλωναρίδη, έχει εξηγήσεις που εκείνος γνωρίζει. Δεν είναι άσχημο να έχεις έναν παίκτη στον πάγκο που μπορεί να σου αλλάξει το ματς, αλλά όταν έχεις μια ευκαιρία σαν τη σημερινή, για να ξεφύγεις για τον τίτλο κόντρα στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή και να τον «τελειώσεις» αγωνιστικά, είσαι υποχρεωμένος να βάλεις τον πιο φορμαρισμένο παίκτη σου. Ωστόσο με τον τρόπο που ήρθε η νίκη, ίσως όλα έγιναν τελικά για καλό, αρκεί ο Μανόλο να απελευθερωθεί και ο ίδιος.

Για τον Λάζαρο δεν υπάρχουν πλέον επίθετα που μπορεί να βρει κανείς για να τον περιγράψει ως παίκτη. Ο Δάσκαλος, Φερνάντο Σάντος είχε εξομολογηθεί κάποτε σε καλό συνάδελφο μου, που κάνει ρεπορτάζ άλλης ομάδας, από το 2010, πως ο Χριστοδουλόπουλος είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, με ένα και μόνο μειονέκτημα που είχε τότε, την απερισκεψία του. Ο Λάζαρος που βλέπουμε τώρα και που η ΑΕΚ έχει την ευτυχία να κοσμεί το ρόστερ της, βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Ο Λιβάια είναι ένας παίκτης που όπως λέγανε οι παλιοί της μιλάει της μπάλας. Την χαϊδεύει, την κάνει ότι θέλει και ακόμα και μετά το 0-2, αυτός και ο Λάζαρος, φαινόταν πως δεν είχαν «μασήσει». Αυτοί οι δύο μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο που βρίσκεται κι αυτός στη ζώνη του...λυκόφωτος έβγαλαν την ΑΕΚ από μια πολύ δύσκολη θέση, έστειλαν τον Ολυμπιακό στο -5 και τους εαυτούς τους, εκεί που μετά από πέντε αγωνιστικές αξίζουν να είναι στην κορυφή.

Αυτή η ομάδα θα χαρίσει πολλές και δυνατές συγκινήσεις φέτος. Όταν όλα της τα όπλα και ο Κονέ και ο Πατίτο, αλλά και ο Ισλανδός θα βρουν τη φόρμα τους, δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα δούμε μετά από αυτή την εκπληκτική ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x