Κώστας Μιαούλης

Η ευχή που έγινε πραγματικότητα και η παραμονή Χιμένεθ

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την κλήρωση του Κυπέλλου και το νέο ραντεβού της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά και το ζήτημα της παραμονής του Χιμένεθ.

Όπως ακριβώς το ευχήθηκε ο Όγκνιεν Βράνιες στον Κέτσε, πως ήθελε Ολυμπιακό άμεσα για να «τελειώνουμε» όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει και όπως ακριβώς ήθελαν πολλοί ακόμα Ενωσίτες, έτσι κι έγινε.

Το 3ο ραντεβού στο Κύπελλο σε ισάριθμες σεζόν είναι γεγονός και για να είμαι ειλικρινής, τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ομάδες, φέρνουν την ΑΕΚ να έχει έστω και μία πιθανότητα παραπάνω από τον αντίπαλο της.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Γνωρίζετε πολύ καλά, πως ουδέποτε σε προηγούμενες περιπτώσεις έγραψα κάτι τέτοιο, αλλά καλώς ή κακώς με τις υπάρχουσες συνθήκες, τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει η «Ένωση». Λόγω αγωνιστικής κατάστασης, λόγω βελτίωσης, εξαιτίας του ενισχυμένου από τον Ιανουάριο και μετά ρόστερ της, την ώρα που ο αντίπαλος της έχει και κόπωση και λιγότερες επιλογές, η ΑΕΚ φαντάζει αυτή τη στιγμή σαν φαβορί. Επίσης έχει έστω και μία πιθανότητα παραπάνω από τη στιγμή που ο επαναληπτικός γίνεται στην έδρα της.

Δεν θα βάλω στην εξίσωση πως και ο Μανόλο πρέπει να διψάει για εκδίκηση. Άλλη εποχή τότε, άλλη τώρα, ακόμα και ο ίδιος αποδεικνύει κάθε αγωνιστική πως έχει αλλάξει σε πολλά πράγματα (σε όλα θα ήταν αδύνατο). Εκείνος πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος και ψύχραιμος. Να καταστρώσει το πλάνο του, όπως έχει κάνει επιτυχημένα τις περισσότερες φορές ως τώρα και του βγήκε και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Έτσι και αλλιώς θέλω να πιστεύω πως τίποτε δεν θα κριθεί μόνο στα πρώτα 90’ ακόμα και αν η ΑΕΚ κερδίσει.

Μιας και που το έπιασα με τον Χιμένεθ και ορμώμενος από την συνάντηση που είχαν ο Ανδαλουσιανός με τον Μελισσανίδη, θέλω να υπενθυμίσω τι έγραψε η στήλη στις 31 Ιανουαρίου. Πριν δηλαδή κυλήσει το νερό στο αυλάκι και υπάρξει αυτή η αγωνιστική ανάταση για την ΑΕΚ.

«Τα πράγματα είναι απλά. Επειδή άλλη χρονιά σαν τη φετινή δεν αντέχεται από κανέναν, η ΑΕΚ οφείλει να συνεχίσει με ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα μπορούν ν’ αντέξουν και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σε μια ομάδα που πραγματικά θα πρωταγωνιστεί. Κι ειλικρινά, αφού έλαχε ο κλήρος στον Χιμένεθ να είναι αυτός που εκτός σοβαρού απρόοπτου θα κλείσει και την σεζόν, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος και φετινής κατάταξης, θα πρέπει να αξιολογήσει αυτός (ή οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του αυτή τη χρονική περίοδο προπονητής) και να προχωρήσει τη νέα σεζόν. Με ένα πραγματικά αξιόμαχο οπλοστάσιο που θα έχει κριθεί από τον ίδιο, ανεξάρτητα με το τι θα καταφέρει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για μένα λοιπόν ως προς την παραμονή του Χιμένεθ ήταν και είναι ξεκάθαρα. Κι επειδή δεν θα τον κρίνω για το τι θα γίνει στο φινάλε της σεζόν, θεωρούσα δεδομένα, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν είχαν πάει τόσο καλά, πως θα είναι σφάλμα να κάθεται πάλι το καλοκαίρι η ΑΕΚ να ψάχνει για προπονητή. Ασφαλώς αυτή η θέση, αυτή τη στιγμή μοιάζει ενισχυμένη, αν αναλογιστεί κάποιος και τα αποτελέσματα και τη θεαματική βελτίωση. Έτσι κι αλλιώς ο Χιμένεθ ή όποιος άλλος και αν ήταν στη θέση του, δικαιούται και θα έπρεπε να πάρει την ευκαιρία για τη νέα χρονιά.

Δεν θεωρώ πως κάποια πρόωρη συμφωνία, θα αφαιρούσε τη συγκέντρωση και του ίδιου του Χιμένεθ και της ομάδας. Κι εδώ που τα λέμε με βάση το τι συνέβη μέχρι τώρα, θα είναι άδικο ακόμα και αν όλα πάνε στραβά να μην μείνει. Αλλά δεν αντέχεται άλλο καλοκαίρι αναζήτησης προπονητή. Αν οι δύο πλευρές τα συμφωνούσαν από τώρα και για του χρόνου, θα έδινε περισσότερη δυναμική στην ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x