Κώστας Μιαούλης

Η «πύρρειος» νίκη του Ολυμπιακού και ο Πανιώνιος που μεγαλώνει

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού που ήρθε εύκολα, αλλά έφερε και τα προβλήματα των Ιντέγε και Ελιονούσι και για τον Πανιώνιο που μαθαίνει να κερδίζει και με κυνισμό.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε χορταστικό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος. Απέναντι του βέβαια μία ομάδα με ένα από τα χειρότερα ρόστερ της κατηγορίας. Βασικά υπάρχουν μερικές ομάδες στην Σούπερ Λίγκα, που ακόμα και αν έπαιζαν στη Football League φέτος, δύσκολα θα μπορούσαν να είναι στη μέση. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος και αν δεν υπήρχε ο Ξενοδόχοβ και η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να έχει πάρει το σκορ μεγαλύτερο εύρος.

Βέβαια για τον Ολυμπιακό τώρα, γεννήθηκαν μέσα σε αυτό το ματς δύο προβλήματα. Το ρεπορτάζ λέει πως ο Ιντέγε δύσκολα θα μπορέσει να προλάβει τον αγώνα με την Οσμανλίσπορ, ενώ για τον Ελιονούσι υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία. Τα κέρδη του Ολυμπιακού σήμερα ήταν ο Ανδρούτσος που έβαλε το γκολ και γενικά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ενώ πολύ θετική εντύπωση μου έκανε ο Παρέδες. Ο παίκτης από τον Ισημερινό αν φορμαριστεί μπορεί να πάρει τη θέση του Φιγκέιρας. Άλλωστε στο πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός παίζει κυρίως επιθετικά ο παίκτης αυτός μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμος και να βοηθήσει στην ανάπτυξη από τα άκρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» καταλαβαίνουν πως μπαίνουν σε δύσκολη εποχή και τους είδαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, να προσπαθούν να καθαρίσουν γρήγορα τα παιχνίδια, πράγμα το οποίο κατάφεραν. Από εδώ και πέρα αρχίζει ένα δύσκολο πρόγραμμα, που θα τεστάρει πραγματικά το πόσο βαθύ είναι το ρόστερ τους φέτος. Να κινδυνεύσουν για το πρωτάθλημα είναι απίθανο, αλλά αν δεν αντέξουν Ευρώπη και Κύπελλο, ίσως να τεθούν σε αμφιβολία.

Ο Πανιώνιος με τον Μιλόγεβιτς, μετά την περσινή θαυμάσια πορεία με τον Ουζουνίδη, δείχνει πως μεγαλώνει σαν ομάδα. Κόντρα στη Βέροια έφτασε τις έξι εκτός έδρας νίκες, αριθμό που φέτος έχουν μόνον ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Οι «κυανέρυθροι» έπαιξαν χειρότερα συγκριτικά με τα τελευταία ματς που έχουν δώσει μακριά από τη Νέα Σμύρνη. Ακόμα και από τον αγώνα που έχασαν στα Γιάννενα. Όμως είναι σπουδαίο να μπαίνεις μέσα και να παίρνεις το προβάδισμα και να διαχειρίζεσαι το ματς με ιδανικό τρόπο και χωρίς καν να κινδυνεύσεις. Ακόμα και κάποιοι από τους τέσσερις μεγάλους, δεν μπορούσαν να το κάνουν με σταθερότητα αυτό, δηλαδή να διαχειρίζονται σωστά τα ματς, παρά το προβάδισμα που πήραν.

Ως προς την ένταση ανάμεσα σε Κόρμπο και Μασούντ, απλά θα καταγράψω κάτι που ο κόσμος που δεν είναι κοντά δεν είναι γύρω απ’ αυτή την ομάδα δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί. Ο Ιρανός δικαίως ξέσπασε καθώς στη φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή, δόθηκε οφσάιντ πίσω από τη σέντρα. Ο Μασούντ την έχει αυτή την κακή συνήθεια να διαμαρτύρεται ακόμα και όταν έχει άδικο. Πλην όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ο αρχηγός Κόρμπος, τις περισσότερες φορές έχει τον τρόπο να τον κουλαντρίσει. Ο Πανιώνιος είναι μια πραγματική οικογένεια σαν ομάδα και αυτό δεν αφορά μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και όσους είναι γύρω του. Ο Μιλόγεβιτς πάει την ομάδα της Πλατείας ένα βήμα παραπάνω φέτος. Θα έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και ίσως υποχωρήσει. Όμως ο Πανιώνιος έχει δείξει τρομερή ανθεκτικότητα, είναι μια ομάδα που παίζουν όλοι για να το απολαύσουν. Κι όταν παίζεις ποδόσφαιρο για να ευχαριστηθείς, χωρίς «πρέπει» και πίεση, είναι πιθανότερο να πετύχεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x