Κώστας Μιαούλης

Η σπουδαία μεταγραφή του Βαλμπουενά και η καταλυτική παραμονή του Βαρέλα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τις δύο υποθέσεις που είχαν αίσιο τέλος για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που συνεχώς ανοίγουν τις ορέξεις των οπαδών τους αλλά και την ψαλίδα από τους υπόλοιπους.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ένας σπουδαίος παίκτης, που έρχεται σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Προσωπικά τον θεωρώ έναν ποδοσφαιριστή, με σκαρί τέτοιο που μπορεί να παίξει κάμποσα χρονάκια ακόμα.

Για τον Ολυμπιακό και το στιλ του παιχνιδιού που θέλει να παίξει ο Μαρτίνς, ταιριάζει γάντι. Σε πολλές θέσεις μεσοεπιθετικά, σε πολλά διαφορετικά συστήματα.

Με προσωπικότητα, με δημιουργία, με γκολ που μπορούν ν’αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Άλλωστε για τον Γάλλο, δε νομίζω πως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον γνωρίζουμε καλά, εδώ και χρόνια.

Ο Μαρτίνς ταυτόχρονα κοιτάζει ποδοσφαιριστές από την πορτογαλική, αλλά και τη βραζιλιάνικη αγορά. Παρακολουθεί, γνωρίζει, έχει εικόνα από εκεί. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όταν έχεις διαθέσιμα χρήματα για έναν λόγο. Όταν ξέρεις τι θέλεις ως προπονητής, δεν υπάρχει ζήτημα του να…κάθεσαι και να…κοσκινίζεις. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν πλέον παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που να τους κάνουν πιο γρήγορο το παιχνίδι.

Πλέον θ’ απομένει το κερασάκι στην τούρτα που θα είναι η απόκτηση ενός σπουδαίου σέντερ φορ. Ο Ολυμπιακός, όπως προκύπτει από πολλές πηγές το προχωράει του Μπεργκ, οι οιωνοί και τα υπόλοιπα που επηρεάζουν την μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή κάπου, είναι ευνοϊκά (εννοώ τη σύζυγο), οπότε αν οι «ερυθρόλευκοι» το καταφέρουν και με τον Σουηδό, τότε θα είναι πανέτοιμοι για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός προχωρά γρήγορα, μεθοδικά και αποφασιστικά τις κινήσεις του. Πριν βγει ο Μάιος.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε κάπως δύσκολη θέση και με τον Βαρέλα. Όχι μόνο για λόγους ουσίας, αλλά και εντυπώσεων. Βέβαια ο Σαββίδης με το πορτοφόλι που διαθέτει για την ομάδα, μπορούσε ν’ αναπληρώσει το κενό. Με 1.2 που πρόσφερε στον Βαρέλα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην βρει καλό κεντρικό αμυντικό, έχει ήδη και τον Ίνγκασον κάβα. Το θέμα του Βαρέλα όμως είχε και δύο άλλες παραμέτρους. Την ικανοποίηση του αιτήματος του προπονητή και τις εντυπώσεις για τον κόσμο.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι θέμα ουσίας. Κι επειδή ο ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που έκανε…νερά στην υπόθεση και φαινόταν πως φύγει, το γεγονός πως ο Σαββίδης τον πείθει να μείνει, αμείβοντας τον και πολύ καλά, αποτελεί ένα δείγμα του πόσο αναγκαίο θεωρεί να παραμείνει η ομάδα συμπαγής. Φυσικά δείχνει και πως αυτούς που πραγματικά θέλει, τους κρατάει και το αποδεικνύει έμπρακτα. Άλλο να το λες στα λόγια κι άλλο να το κάνεις πράξη, σε τέτοια ποσά.

Στην ουσία ο Σαββίδης πετυχαίνει με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια λοιπόν. Πάνω απ’ όλα δεν χαλάει την επιτυχημένη συνταγή της άμυνας του ΠΑΟΚ και αυτό μπορεί ν’ αποδειχθεί ξανά καταλυτικό. Το γεγονός πως αυτό έγινε και μέσα από τον δρόμο, μιας δραματικής, αλλά ευχάριστης ανατροπής, κάνει το τέλος ακόμα πιο εντυπωσιακά ευχάριστο για τον κόσμο της ομάδας .

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x