Κώστας Μιαούλης

Καλύτερα που κόπηκε απόψε το σερί της ΑΕΚ

Ήττες σαν νίκη (κατά τη μπασκετική διάλεκτο) δεν υπάρχουν. Αυτή από την ΑΕΛ αποτελεί αποτυχία που διορθώνεται λόγω της ρεβάνς. Γράφει για την πρώτη ήττα της AEK μετά από 26 ματς ο Κώστας Μιαούλης.

Του Κώστα Μιαούλη

Πιστεύω πως αυτό το ματς στο AEL FC Arena, όπως και όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό, πρέπει να οδηγούν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σε χρήσιμα συμπεράσματα, στο τι θ’ αντιμετωπίσουν στο φινάλε της σεζόν.

Η Λάρισα έπαιξε τον αγώνα της ζωής της φέτος και καλά έκανε. Απέδειξε πόσο πολύ θέλει να πάει στον τελικό. Επιστράτευσε τα πάντα, κατάφερε να εκνευρίσει τους κουρασμένους Ενωσίτες, δύο εκ των οποίων είχαν απαράδεκτη συμπεριφορά και αναφέρομαι και στον Μοράν και στον Μασούντ.

Από την άλλη επειδή δεν μου αρέσει να αυτομαστιγώνομαι, δεν θα καθόμουν ν’ απολογηθώ αν η ΑΕΚ κέρδιζε με το γκολ που σημείωσε. Έχουν γίνει πολλά σε βάρος της ΑΕΚ φέτος. Όταν παίζεις σε γήπεδα στάβλους από οποιαδήποτε οπτική και ο διαιτητής τα έχει χαμένα, η κατάσταση είναι εύκολο να ξεφύγει. Πραγματικά και μεταφορικά , ο τσαμπουκάς αποτελεί μονόδρομο σε ένα ματς μάχη σώμα με σώμα. Αρκεί να είναι ευεργετικός και να μην σου βγαίνει σε ανόητες ενέργειες. O Zαχαριάδης προσπάθησε να το ρεφάρει με το πέναλτι που έδωσε μετά, έγινε το 1-1 και μετά το ματς μετατράπηκε σε απόλυτο ροντέο.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ με όλες αυτές τις απώλειες που είχε και λόγω της κόπωσης που ήταν προφανής από την Δευτέρα, δεν ήταν απίθανο να λυγίσει. Βέβαια το ζήτημα είναι πως και σήμερα προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε καν την ισοπαλία. Για να είμαστε δίκαιοι μετά το 1-1 για περίπου δέκα λεπτά η ΑΕΛ σφυροκόπησε την Ένωση και την έβαλε στα σκοινιά.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατά την προσφιλή τους συνήθεια έχασαν ξανά ένα κάρο ευκαιρίες και τελικά βρέθηκαν να χάνουν στο 92’. Μια ήττα μετά από 26 ματς, που ήρθε στο μοναδικό παιχνίδι που τα πάντα διορθώνονται λόγω επαναληπτικού. Σε κανένα απ’ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει μπροστά της η ομάδα, δεν υπάρχει το περιθώριο λάθους. Γι’ αυτό και αφού φαινόταν πως κάποια στιγμή η ήττα θα ήταν μέσα στο πρόγραμμα, καλύτερα που ήρθε σήμερα.

Απομένει ένα ματς μέχρι να πάρουν διήμερο ρεπό οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, όπου τα περιθώρια είναι ακόμα πιο στενά. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, η ομάδα δεν θα έχει το παραμικρό περιθώριο λάθους , απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει εφεδρείες ξεκούραστες να ρίξει στο ματς της Κυριακής. Το παιχνίδι δεν πρέπει να επιτρέψει η Ένωση να γίνει περίπλοκο, οφείλει να το καθαρίσει αλά Ξάνθη.

Ο κόσμος ή τουλάχιστον μια μερίδα του μπορεί να είναι πικραμένη, μιας και η ομάδα φαίνεται πως πέφτει. Γνώμη μου είναι πως τώρα πρέπει να στηριχθεί και τώρα έχει ανάγκη τον κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. Ως προς το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς με την ΑΕΛ, μπορεί να μας φέρνει στα μάτια κάποιων ως αουτσάιντερ και να βλέπουν απλά μια ομάδα να ξεφουσκώνει. Ας είναι. Ίσως έτσι είναι προτιμότερο και για την ίδια την ομάδα. Ακόμα υπάρχουν αρκετά μέτρα ως το τέλος του δρόμου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x