Κώστας Μιαούλης

Κανείς σαν τον Τζίμι…

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού στην εκκίνηση της σεζόν, που περιέργως δεν έχει θέση στο ρόστερ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «διπλό» του Ολυμπιακού στα Πηγάδια, στην πορεία του πρωταθλήματος, έγινε νωρίς και πάντοτε έχει, μια αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως στο ίδιο γήπεδο, οι υπόλοιποι ανταγωνιστές για τον τίτλο, δεινοπαθούν κι έχουν απώλειες. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην ομάδα με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μέχρι χθες, έβαλε τρία γκολ κι είχε σωρεία πολλών ακόμα ευκαιριών να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Εκείνος που έλαμψε όμως, για μένα και απέδειξε πως η απόφαση του Σίλβα, να τον αφήσει εκτός του ρόστερ για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ο Τζίμι Ντουρμάζ που έκανε τα πάντα και ήταν μακράν ο κορυφαίος του ματς.

Για την περίπτωση του Σουηδού, έχω μιλήσει πολλές φορές στο ράδιο και έχω καταθέσει την άποψη μου. Είναι η αδυναμία μου από τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» ακόμα και από την περσινή σεζόν, όταν η γκρίνια προς το πρόσωπο του γενικώς περίσσευε. Όμως με την εμφάνιση του στα Πηγάδια, ο Ντουρμάζ απέδειξε πως οι υπόλοιποι τρεις εξτρέμ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον για την ώρα δεν μας έχουν πείσει πως είναι καλύτεροι. Ο Ντουρμάζ βάζει ένα υπέροχο πρώτο γκολ, με το θεωρητικά, κακό του πόδι, κερδίζει το πέναλτι για το δεύτερο γκολ, είναι μέσα στη δημιουργία του 3ου, βγάζοντας κάθετα για τον Ιντέγιε που στρώνει στον Φορτούνη.

Πέρα από τη συμμετοχή του στη φάση των τριών γκολ, έχει βγάλει δύο σέντρες πάρε-βάλε στον Ιντέγιε. Στην πρώτη περίπτωση ο φορ του Ολυμπιακού δεν προλαβαίνει και στην δεύτερη "καταφέρνει" να την στείλει άουτ, ενώ ο Σουηδός του την είχε στείλει στο κεφάλι για να την βάλει γκολ. Ο Τσέναμο μάλιστα του έβγαλε και ένα σε κόρνερ προς το τέλος, που θα ήταν επίσης χαϊλάιτ.

Ο Φορτούνης ήταν επίσης πολύ καλός και δραστήριος κι αυτός μέσα στις φάσεις των γκολ, μετά από αρκετά παιχνίδια, έκανε ένα καλό ματς απόψε. Kι αποδείχτηκε πως κι αυτός, είναι τελείως διαφορετικός, όταν έχει τον Ντουρμάζ κοντά του. Η Ξάνθη πήγε να παίξει το ματς σε πολλές στιγμές σε υψηλό τέμπο και αυτό ήταν αδύνατο. Σε πολλές στιγμές, βρέθηκε με εκτεθειμένη την άμυνα της, γιατί το transition της σήμερα, ήταν απαγορευτικό, για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό που έβγαλε πολλές φάσεις και σε αυτό το ματς, ειδικά από το 30 και μετά, βρήκε ρυθμό, όσο σε κανένα άλλο φετινό παιχνίδι.

Στην άμυνα βέβαια είχε τα θέματα του o Oλυμπιακός, ειδικά από την ώρα που βγήκε ο Ντα Κόστα. Ο Μποτία ξαναβάζει την Ξάνθη στο ματς και με τον Σιόβα μαζί του, αμφιβάλλω ζωηρά, για το αν μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x