Κώστας Μιαούλης

Ο Μαρτίνς θα πάει στην πεπατημένη, ο ΠΑΟΚ λαβωμένος αλλά απρόβλεπτος

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να κάνει μια εκτίμηση για την αναμέτρηση της Τούμπας, με την μία πλευρά να δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα, αλλά να είναι δύσκολο να διαβάσεις πώς θα το πάει ο ΠΑΟΚ.

Η συνάντηση της Τούμπας, αποτελεί σίγουρα το ματς που περιμένουν όλοι με την μεγαλύτερη αγωνία και περιέργεια. Ήταν γραφτό μετά από την μακρά διακοπή και με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για 4η φορά φέτος, αυτό να συμβεί στην πρεμιέρα των πλέι-οφ. Με ανοικτά μέτωπα στο παρασκήνιο και με δικαστικές διαμάχες να εκκρεμούν, σίγουρα για το ματς αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Πέρα από την βαθμολογική, στην οποία αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν και συνοδευτούν από νίκη του ΠΑΟΚ, που θα πάει την διαφορά στους 11, θεωρώ πως θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη συνέχεια.

Οι δύο σύλλογοι ακολούθησαν μια πολιτική χαμηλών τόνων ενόψει του αγώνα αυτού. Σίγουρα στο να πάμε σε ένα κλίμα πιο νορμάλ, ευνοεί το γεγονός πως πάμε για επανέναρξη με ένα τέτοιο παιχνίδι, μετά από την πανδημία που σόκαρε τους πάντες και βέβαια σε ένα ματς που δεν θα έχει κόσμο στις κερκίδες. Αυτό διαμορφώνει πολύ διαφορετικές συνθήκες συγκριτικά με έναν αγώνα που θα γινόταν με κόσμο και με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Ο Μαρτίνς που φέτος είναι προφανές πως έχει διδαχθεί πολλά από την περσινή εμπειρία του, πηγαίνει σε αυτό το ντέρμπι με τον αέρα του κόουτς που η ομάδα του έχει μια εξαιρετική βαθμολογική διαφορά και βέβαια με έπαθλο το διπλό στην Τούμπα πριν από την διακοπή. Με τον ίδιο ακριβώς σχηματισμό και με μόνη πιθανή αλλαγή τον Μασούρα να ξεκινά αντί για τον Ραντζέλοβιτς και τρεις χαφ στην μεσαία γραμμή. Είναι προφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να δώσουν στο ματς έναν ρυθμό ελεγχόμενο, ανάλογο του αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων όταν επικράτησαν με 1-0.

Από την άλλη στον ΠΑΟΚ οι επιλογές είναι περιορισμένες από τη στιγμή που ένα σημαντικό γρανάζι του όλου παιχνιδιού του Δικεφάλου του Βορρά, θα είναι εκτός λόγω τιμωρίας και αυτός είναι ο Γιαννούλης, ο Ίνγκασον είναι και αυτός τιμωρημένος, ο Αουγκούστο είναι εκτός έτσι και αλλιώς, ενώ Κρέσπο και Ζαμπά δεν υπάρχουν εδώ και καιρό. Λογικά πάμε για τις απολύτως απαραίτητες αλλαγές, δηλαδή τον Μάτος, με τον Βιεϊρίνια στα άκρα, τον Βαρέλα αναγκαστικά να έχει παρτενέρ τον Μιχάι και τον Μίσιτς με τον Μαουρίσιο στο κέντρο. Απομένει να μάθουμε αφού δεδομένα θα πρέπει θεωρούμε Λημνιό και Ελ Καντουρι να παίζουν στην άκρη, ποιο θα είναι το δίδυμο μπροστά. Δηλαδή θα παίξει ο Πέλκας ή Μπισεσβαρ και ο Άκπομ ή ο Σφιντέρσκι;

Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στη Τούμπα η χρησιμοποίηση του Σφιντέρσκι είχε αποδειχθεί εσφαλμένη. Ο Γιαννούλης που στη τη φορά θα λείπει, είχε κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της σεζόν, ο Βιειρίνια είχε παίξει δεξιά, βλέποντας τον Τσιμικα να τον περνάει με κάθε τρόπο.

Αυτή τη φορά δεξιά θα βρίσκεται ο Μάτος. Επιπλέον σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά θα πάει σε μια μορφή παιχνιδιού λίγο διαφορετική. Γιατί η παρουσία του Γιαννούλη μετατρέπει το σύστημα σε 3-5-2 όταν επιτίθεται, αφού ο Έλληνας διεθνής μπακ παίρνει όλη την πλευρά. Μια σκέψη σωστή από την πλευρά του Φερέιρα θα ήταν να δώσει περισσότερο αέρα στον Μάτος, ώστε να μην επιτρέπει στον Τσιμικα να επιτίθεται συνεχώς. Η αίσθηση που έχω είναι πως ο ΠΑΟΚ λόγω των απουσιών , πάει σε μια πιο ορθολογική προσέγγιση του ματς σε σύγκριση με αυτό της κανονικής περιόδου στην Τούμπα κόντρα στους Πειραιώτες.

Αυτή η παρτίδα αποτελεί μια πολύ σημαντική ζάρια για τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή κι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν έχει και πολλά να χάσει. Αυτό ίσως τον καταστήσει πολύ πιο επικίνδυνο, από τη στιγμή που πλέον έχει κάπως αποστασιοποιηθεί από τις εντάσεις της regular season και μετά από καιρό, τα προγνωστικά, πάντα θεωρητικά, δεν είναι υπέρ του.

Instagram: @kostasmiaoules, @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x