Κώστας Μιαούλης

Οι Ιρανοί μπορούν να καθορίσουν την μάχη του τίτλου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr, για τον καταλυτικό ρόλο που καλούνται να παίξουν στις (νέες) ομάδες τους, ο Σοτζαεϊ Μασούντ και ο Εσχάν Χατζισαφί, αν τελικά αυτός μετακομίσει στο Φάληρο.

Πριν ανοίξει την αγορά ο Πανιώνιος, δύσκολα θα τολμούσε κανείς να κάνει το πρώτο βήμα, ώστε ν’ αποκτήσει ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη αγορά. Πλέον οι τρεις πρώτοι έχουν γίνει περιζήτητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μασούντ τα επόμενα 24ωρα θα φοράει τα κιτρινόμαυρα, πιθανότατα και ο Χατζισαφί θα πάει να βρει στο λιμάνι, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Δύο μετακινήσεις που σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων τις τελευταίες ημέρες και όχι άδικα. Τα δείγματα ικανοτήτων στον Πανιώνιο ήταν εξαιρετικά και δεν αφήνουν αμφιβολίες για το αν έχουν τα φόντα να πιάσουν.

Πόση επιρροή όμως μπορεί να έχουν οι δύο Πέρσες στις καινούριες τους ομάδες; Μπορούν να καθορίσουν τις ισορροπίες, ώστε να κρίνουν τη μάχη του τίτλου; Για τη στήλη, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Τόσο ο Μασούντ, όσο και ο Χατζισαφί μπορεί να εξελιχθούν σε κομβικούς ποδοσφαιριστές στη μάχη του τίτλου.

Μιας και για τον Μασούντ, έχω γράψει αρκετά, θα σταθώ πρώτα στον Χατζισαφί. Ο 28χρονος διεθνής Ιρανός είναι διψασμένος για διακρίσεις και έχει έρθει με πολλή όρεξη φέτος. Αυτό έγινε προφανές από τα πρώτα του παιχνίδια στον Πανιώνιο, ένας 100% επαγγελματίας. Αυτό που θέλει να εξασφαλίσει είναι χρόνο συμμετοχής και ίσως αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν έχει τελειώσει ως τώρα. Όμως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή που μπορεί να γίνει και πασπαρτού καλύπτοντας πολλές θέσεις, αλλά διαθέτει και ένα φοβερό αριστερό πόδι.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στη θέση του αριστερού μπακ, στη θέση του εξτρέμ από την ίδια μεριά, αλλά είναι επιπλέον όπλο του το γεγονός πως μπορεί ν’ αγωνιστεί και στις δύο θέσεις του κέντρου, όπου σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται μια επιπλέον λύση. Επιπλέον με τον Χατζισαφί ο Ολυμπιακός αποκτά ένα εξαιρετικό όπλο για τις στημένες φάσεις. Τα κόρνερ και τα φάουλ του Χατζισαφί, μπορούν να γίνουν…μισά γκολ για τους ψηλούς του Ολυμπιακού, καθιστώντας ακόμα πιο δυνατό τον πρωταθλητή στις στημένες φάσεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ήδη ο συμπατριώτης του, που βρίσκεται ήδη στους «ερυθρόλευκους», κάνει αισθητή διαφορά με τα επτά γκολ που έχει σημειώσει μέχρι τώρα.

Ο Μασούντ στην ΑΕΚ ασφαλώς και μπορεί να κάνει την διαφορά. Έχει ορισμένα στοιχεία που είναι ζήτημα αν τα διαθέτουν ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα, αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα. Η κάθετη πάσα σε κλειστό χώρο αποτελεί σήμα κατατεθέν στο ρεπερτόριο του. Επίσης όταν δεν τον πιάνει το πείσμα να κρατήσει πολύ την μπάλα, έχει γρήγορη σκέψη και μπορεί να ανοίξει γρήγορα το παιχνίδι της ομάδας του. Αλλά και οι εκτελέσεις του στα στημένα είναι επίσης εξαιρετικές. Ο Μασούντ μπορεί να αφαιρέσει πίεση από τον Λιβάια που τρώει όλο το ξύλο, μιας και μπορεί ν’ αποτελέσει τον ποδοσφαιριστή που πρέπει να έχει προσήλωση πάνω του η αντίπαλη άμυνα.

Επιπλέον παρά το γεγονός πως πρόκειται για μέσο, είναι πολλές οι φάσεις που μπορεί να τελειώσει και μόνος του. Μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ την πολυτέλεια για πολλούς σχηματισμούς, είτε παίζοντας δεκάρι στο 3-5-2, είτε παίζοντας πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1. Επίσης είναι ποδοσφαιριστής που θα πάρει πρωτοβουλίες και δεν φοβάται να βγει μπροστά στις δύσκολες στιγμές. Έχει εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο και αυτό μπορεί να τον ωθήσει να βγάλει ακόμα καλύτερες πτυχές της ποδοσφαιρικής του προσωπικότητας. Μπορεί να καλύψει καταλυτικά, τουλάχιστον θεωρητικά το κενό του Μάνταλου, αρκεί η ΑΕΚ να πάρει και έναν επιπλέον χαφ.

Οι Ιρανοί είναι πιθανό με την δική τους απόδοση να εξελιχθούν σε ρυθμιστές του πρωταθλήματος. Μένει ν’ αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο το κατά πόσο θα βοηθήσουν τις καινούριες τους ομάδες να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Εγώ ποντάρω πάντως θετικά και στους δύο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x