Κώστας Μιαούλης

Πήρε το μάθημα με Γιόχανσον, έπραξε λαμπρά με Βράνιες η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την εξαιρετικά σοφή κίνηση της ΑΕΚ να πουλήσει τον Βράνιες και για την πιο καλή οικονομική αφετηρία που έχει τώρα για να κινηθεί.

Έστω και αν οπαδοί, ίσως και αρκετοί δημοσιογράφοι θα ήθελαν μια ομάδα μόνο ν' αγοράζει και να μην παραχωρεί παίκτες, η ΑΕΚ έκανε αυτό που επιτάσσει η λογική και οι σύγχρονοι νόμοι της αγοράς.

Έναν ποδοσφαιριστή που ήταν φανερό πως δεν είχε σκοπό ν' ανανεώσει το συμβόλαιο του και είχε ακόμα μόνον ένα χρόνο συμβολαίου, τον πούλησε με ένα πολύ καλό, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, πολύ καλό ποσό.

Τα 3.5 εκ ευρώ θα δώσουν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ, να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση, προκειμένου ν' αντικαταστήσει και τον Βόσνιο στόπερ, αλλά και να της φτιάξει μια μεγαλύτερη κάβα, για τον σέντερ-φορ και τα εξτρέμ.

Η ΑΕΚ έχασε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή της το φετινό καλοκαίρι, χωρίς να πάρει δεκάρα. Μια αποχώρηση που αποδείχτηκε πως δεν ήταν δεδομένη μετά τον τραυματισμό του Σουηδού, αλλά η επιμονή της συζύγου ήταν κομβική. Παρόλα αυτά η στάση του Γιόχανσον έδειξε πως η Ένωση ήταν ευάλωτη σε τέτοιου είδους πίεση ενός παίκτη, όπως και είναι και οποιαδήποτε ομάδα, όταν ο ποδοσφαιριστής δεν τα έχει βρει με τον σύλλογο του, πριν να μπει στον τελευταίο χρόνο το υπάρχον συμβόλαιο. Προκειμένου να έχει τον Βράνιες σε μια παρόμοια κατάσταση, η πώληση του παίκτη ήταν μονόδρομος.

Ενός παίκτη που μπορεί να έχει θαυμάσια ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, αλλά παραμένει και ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας. Κι ήταν κυρίως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εκείνος που κατάφερε ακόμα και ακραίες καταστάσεις, να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες.

Τούτη τη στιγμή, για ορισμένους, ακόμα και φίλους της ΑΕΚ, ο Βράνιες μπορεί να μετράει σαν μια ακόμα απώλεια. Εγώ δεν συμφωνώ πως μπορεί κάποιος να τον καταχωρεί, στην ίδια κατηγορία με τον Λάζαρο, ούτε καν με τον Αραούχο, ούτε με τον Γιόχανσον. Από τον Βράνιες η ΑΕΚ παίρνει θεωρώ ένα υψηλό ποσό για παίκτη που έχει μόλις έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο, έβαλε ασφαλιστική δικλείδα για την περίπτωση που κάποιος σύλλογος από την Ελλάδα θελήσει να τον αποκτήσει και καρπώνεται ένα σημαντικό ποσό.

Ο Βράνιες έδωσε πάρα πολλά στην πρωταθλήτρια Ελλάδος, σε αυτόν τον 1.5 χρόνο που παρέμεινε στο ρόστερ. Υπήρξαν βέβαια και οι κακές στιγμές του, που είχαν να κάνουν περισσότερο με τη συμπεριφορά του, αλλά συνολικά ο ποδοσφαιριστής πρόσφερε τα μέγιστα. Φεύγει με τρόπο που και ο ίδιος μένει ικανοποιημένος, η ΑΕΚ αποζημιώνεται οικονομικά και μην ξεχνάμε πως μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, είναι η πρώτη σοβαρή πώληση που κάνει η ομάδα.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, πήρε το μάθημα της από την περίπτωση του Γιόχανσον και πέρα απ' αυτό οποιαδήποτε πώληση σε βάζει και στην αγορά, ώστε να μπορείς να αποκτάς κιόλας. Πιστεύω πως η δικτύωση της Ένωσης στη μεταγραφική πιάτσα βελτιώνεται και αυτό περιμένω να επαληθευτεί και από τις κινήσεις που θα κάνει ώστε να αποκτήσει παίκτες το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x