Κώστας Μιαούλης

Προσαρμογές και διορθώσεις μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να μαντέψει τι μπορεί να διορθωθεί στις ομάδες μπροστά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και εικάζει πως ορισμένες προσαρμογές είναι υποχρεωτικές.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές δεν μας έδωσαν μια σαφή εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες των ομάδων. Υπήρξαν αντίθετα σημεία στα παιχνίδια, ειδικά του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, που μας έκαναν να σκεφτούμε ορισμένα πράγματα παραπάνω.

Για παράδειγμα στον Δικέφαλο του Βορρά, διακρίναμε όλοι στον αμυντικό τομέα μια αστάθεια και μια ασυνέπεια σε συνάρτηση με την περασμένη σεζόν. Ο Ολυμπιακός από την άλλη μεριά, ενώ ήταν εντυπωσιακός στην κούρσα του να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρωτάθλημα έδειξε δύο σημαντικές αρρυθμίες.

Η πρώτη αφορά το πώς οι ποδοσφαιριστές του θα μπορούν να προσαρμόζονται από τις συνθήκες ενός παιχνιδιού για την κορυφαία διοργάνωση, όπου θα βρίσκουν και χώρους να παίξουν, σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου οι δυσκολίες θα αφορούν τον τρόπο της διάσπασης κλειστών αμυνών.

Σε αυτόν τον παράγοντα, οφείλουμε να προσθέσουμε και την πιθανότητα του ροτέισον και το κατά πόσο θα βγαίνει ή όχι στον Μαρτίνς. Προσοχή δεν μιλάμε για επάρκεια μονάδων, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν πληθώρα επιλογών. Όμως το εκτεταμένο ροτέισον σε ορισμένες περιπτώσεις, που θα είναι και υποχρεωτικό ενίοτε να οδηγήσει σε προβλήματα, λόγω της μοιραίας έλλειψης ομοιογένειας που θα υπάρχει με διαφορετικές ενδεκάδες. Αυτό το διαπιστώσαμε από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Για την ΑΕΚ, το πράγμα ξεκίνησε πολύ στραβά, αλλά οι νίκες στην Τραπεζούντα και στην Τρίπολη, έδωσαν φτερά στα πόδια των παικτών, ο Κωστένογλου απέδειξε πως κανένας δεν είναι μονιμότερος του προσωρινού όπως λέει και το ρητό και πάνω απ’ όλα όλοι μαζί κέρδισαν την εμπιστοσύνη των οπαδών και φίλων της ομάδας, ελάχιστα 24ωρα αφότου η Ένωση, γνώριζε την ήττα από την Ξάνθη.

Ο Δικέφαλος είναι μια ομάδα με τεράστια αγωνιστικά και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο σε αυτό το σημείο, το μομέντουμ την ευνοεί, έστω και αν μεσολάβησε διακοπή. Πάνω απ’ όλα δείχνουν να κατάλαβαν στην ΑΕΚ πως πρέπει να στηριχθούν σε όλο το ρόστερ και μάλιστα να ποντάρουν σε κάποια χαρτιά, κυρίως στον Αλμπάνη και ελπίζω και στον Γιακουμάκη, ώστε να πάρουν έξτρα βοήθεια. Όπως βέβαια και στον Ντέλετιτς και σε κάποια ακόμα παιδιά που δεν φαινόταν να υπολογίζονται ιδιαίτερα από τον Καρντόσο.

Aπό τη στιγμή που η κατάσταση στις μετρήσεις των παικτών, δεν είναι τόσο χάλια όσο φοβόντουσαν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και με δεδομένο πως δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η ΑΕΚ μπορεί να συνέλθει πολύ πιο άμεσα απ' όσο θα μπορούσε να εκτιμηθεί. Κι αυτό θα παίξει καταλυτικό ρόλο. αν η Ένωση αποκτήσει ψυχολογία.

Επιστρέφω για λίγο στον ΠΑΟΚ, όπου ο Άμπελ Φερέιρα, βρίσκεται μπροστά σε μια κομβική απόφαση, για την συνέχεια. Αυτή αφορά τον τερματοφύλακα και μάλιστα αυτό αποτελεί σημείο που τονίστηκε από τους ρεπόρτερ του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Ζίβκοβιτς περιμένει την ευκαιρία του, την ώρα που ο Πασχαλάκης σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον παλιό του εαυτό.

Για τον Παναθηναϊκό, αυτή η διακοπή δεν αποτέλεσε μόνον ευκαιρία να κάνει τη μεταγραφή του Φάουστο. Θεωρώ πως σε αυτή τη διακοπή, ο Δώνης θα είχε την ευκαιρία ν’ αναθεωρήσει πολλά πράγματα ως προς την τακτική του. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός φέτος, δεν ξεκίνησε με το κεφάλι σκυμμένο και αποφασισμένος για δουλειά όπως πέρσι. Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τα φιλικά κυρίως στην Ολλανδία, ήταν μεγάλες. Η μεγάλη αιμορραγία του «τριφυλλιού» δεν είναι τίποτε άλλο από το κέντρο. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα και σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός, οφείλει να δυναμώσει πολύ, αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτεια πάνω στον αν θα βρίσκεται στην πρώτη εξάδα.

Στον Ατρόμητο προέκυψε η πολύ καλή προσθήκη του Γκάλο. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ αν είναι υγιής, μπορεί να βοηθήσει πολύ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού με τις σέντρες του, αλλά και με τις εξαιρετικές εκτελέσεις που έχει στα στημένα. Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει ένα ακόμα επιθετικό όπλο για τις στατικές φάσεις με τον Γκάλο στο ρόστερ του.

Για τους Περιστεριώτες είναι σημαντικό να βρουν τον βηματισμό τους άμεσα, όπως και για τον Άρη που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο με την αναζήτηση προπονητή. Το ματς της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει τεράστια σημασία, γιατί θα διαμορφώσει ψυχολογία, στον νικητή αν υπάρξει τέτοιος και φυσικά θα ρίξει σε πολύ βαθιά κρίση τον ηττημένο. Η Ξάνθη και ο ΟΦΗ καιροφυλακτούν για να μπουν στην πρώτη εξάδα και έχουν κάνει πολύ δυνατή εκκίνηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x