Κώστας Μιαούλης

Σωστή και απόλυτα λογική κίνηση η πώληση Μπακασέτα

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί η πώληση του Τάσου Μπακασέτα, αποτελεί μια κίνηση με λογική και βάση, ακόμα και αν το ποσό για αρκετούς δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να αποσπάσει η Ένωση.

Έχω ξεκαθαρίσει πως μέσα στο πλαίσιο της προόδου ενός συλλόγου, συμπεριλαμβάνονται σαφώς και οι πωλήσεις. Μέσα στο ποδόσφαιρο, το πάρε-δώσε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και φυσικά προσπαθείς να ωφεληθείς ως σύλλογος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κρατώντας πάντοτε τις σωστές ισορροπίες, ανάμεσα σε αυτά που μπαίνουν στο ταμείο και αυτά που βγαίνουν. Θέλω να γράψω πως κατανοώ, όσους πιστεύουν πως ο 25χρονος άσος της ΑΕΚ, θα μπορούσε να πωληθεί με τιμή ακόμα και κοντά στο 1.5εκ. Όμως η ΑΕΚ, θα πρέπει να θυμόμαστε πως έπαθε, από περιπτώσεις παικτών που δεν παραχωρήθηκαν την κατάλληλη στιγμή και πιστεύω πως τώρα δείχνει να έχει πάρει το μάθημά της.

Η ΑΕΚ πήρε τον Τάσο Μπακασέτα από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2016 και τον πουλάει κάτι λιγότερο από 1εκ. ευρώ. Θα μπορούσαν σαφώς τα χρήματα να είναι παραπάνω. Ωστόσο εδώ θα πρέπει να βάλουμε ορισμένες παραμέτρους. Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη, ίσα-ίσα το αντίθετο, για τον παίκτη, αλλά και την ομάδα. Άρα υπάρχει ήδη ένα μείον. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι διεθνής, αλλά δεν έπαιξε παρά ελάχιστα στο ματς με την Ιταλία. Οπότε και αυτό παίζει το ρόλο του για την τιμή του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα, από τα δύο συγκεκριμένα, που νομίζω πως έκαναν την πώληση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, επιβεβλημένη.

Από το ρεπορτάζ, αλλά και από τα χαρακτηριστικά που μαθαίνουμε πως θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Μπακασέτας δεν ταιριάζει, γιατί δεν είναι γρήγορος, είναι δεύτερος επιθετικός και σε καμία περίπτωση δεν είναι εξτρέμ. Οπότε σε έναν χώρο που κινούνται πολλοί περιφερειακοί επιθετικοί η Ένωση, έπρεπε να ελαφρύνει το ρόστερ της, να το αδειάσει κάπως, προκειμένου να πάρει ποδοσφαιριστές που θα της είναι πολύ πιο χρήσιμοι. Ο Μπακασέτας θεωρώ πως δεν θα μπορούσε καν να έχει ρόλο, στην ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του ο Καρντόσο, κατά πώς λέει το ρεπορτάζ. Η πώληση του λοιπόν έχει απόλυτη ποδοσφαιρική λογική. Έχω επισημάνει σε πολλές περιπτώσεις, πως στον χώρο πίσω από τον επιθετικό, υπήρχε συνωστισμός στο ρόστερ. Η πώληση του Μπακασέτα, αποτελεί ένα βήμα προς τη λογική.

Από την άλλη και για τον παίκτη, μετά τη χρονιά που έκανε, δεν θεωρώ πως το τουρκικό πρωτάθλημα αποτελεί μια άσχημη επιλογή και με απολαβές που θα είναι κατά πώς λένε οι πληροφορίες, κατά 100 χιλιάδες ευρώ αυξημένες ετησίως, σε σύγκριση με αυτά που έπαιρνε στην ΑΕΚ. Οπότε, δε νομίζω πως και ο παίκτης μπορεί να αισθάνεται αυτή την ώρα δυσαρεστημένος.

Ασφαλώς ως προς τις ενισχύσεις η ομάδα έχει μείνει πίσω σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που μας έδινε το ρεπορτάζ. Την εβδομάδα που πέρασε, τουλάχιστον ως τώρα δεν έτρεξαν τα πράγματα με το ρυθμό που θα έπρεπε. Αν η παραχώρηση παικτών, μπορεί να φέρει μια μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα για να μπορέσει να κινηθεί η ομάδα στην αγορά, το θεωρώ λογικό. Η λογική του Καρντόσο, με τον τρόπο που σκέφτεται, έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση που μου βγάζει κάτι θετικό, αλλά ο άνθρωπος θέλει βοήθεια και υποστήριξη έμπρακτα. Γιατί αν είναι να γίνουν πωλήσεις, αλλά να μην έρθουν αυτοί που πρέπει, τότε πάλι θα γίνει μια τρύπα στο…νερό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x