Κώστας Μιαούλης

Χωρίς οκτάρι, δεκάρι και φορ, ο Ουζουνίδης βάζει γερές βάσεις στον ΠΑΟ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Κορτράικ και για το γεγονός πως οι «πράσινοι» κατόρθωσαν χωρίς βασικούς παίκτες δημιουργίας, να παίξουν παραγωγικό ποδόσφαιρο.

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τίποτε πλέον δεν μπορεί να σου προκαλέσει εντύπωση.

Σε μια συγκυρία που πολλοί άλλοι προπονητές θα το είχαν βάλει στα πόδια, εκείνος όχι μόνο πιστεύει στο υλικό του, αλλά με αυτό που έχει τώρα στα χέρια του και με δύο μόνο προσθήκες αποδίδει κανονικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα ακόμα να είναι σαφώς σφιγμένη και να μην έχει ούτε 10άρι, ούτε 8άρι και ούτε κάποιο από τα δύο εννιάρια της ακόμα.

Πέρα από κάθε αμφιβολία ο Παναθηναϊκός, σε σύγκριση με το φιλικό κόντρα στην Ολεξάντρια παρουσιάστηκε πιο δημιουργικός, παρότι η ανάπτυξη του, γινόταν μονίμως από τα άκρα και στο πρώτο μέρος κυρίως από αριστερά.

Ο Παναθηναϊκός παίρνοντας πολλά από τα άκρα του λοιπόν είχε άριστη εικόνα από στο 15’ μέχρι και το 60’ του παιχνιδιού όταν άρχισαν και οι μαζικές αλλαγές και πλέον ο Ουζουνίδης έχει κάθε δικαίωμα να προσδοκά πως με τις ενισχύσεις μπορεί να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο. Τα στοιχεία στα οποία εγώ επικεντρώνω είναι η αλματώδης πρόοδος του Λουντ που φαίνεται να έχει βρει την θέση του παίζοντας σαν αριστερός χαφ. Ο Φιλανδός είναι άκρως παραγωγικός και μπορεί φέτος να εξελιχθεί σε μια κομβική μονάδα κι αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός είναι η εξαιρετική συνεργασία του με τον Χουλτ. Δημιουργός στο πρώτο γκολ, αλλά και ο άνθρωπος που φαινόταν να παίρνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες στο παραγωγικό κομμάτι έχει δείξει πως αν είναι υγιής, μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Από τους καινούριους εκείνος που σίγουρα αφήνει άριστες εντυπώσεις είναι ο Άλτμαν. Ο Ισραηλινός πέρα από το γκολ, έβγαλε στοιχεία ενός πολύ πειθαρχημένου παίκτη, που έχει καλή αίσθηση του χώρου και ικανού στις κοντινές κάθετες πάσες, στοιχείο που από τα λίγα που είχα παρακολουθήσει από τον Ισραηλινό φαινόταν πως τα διέθετε. Ένας παίκτης που εργάζεται σκληρά μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και μετά ο Κουλιμπαλί αποτελεί σταθερή αξία από πέρσι και πλέον αυτό που έχει να ετοιμάσει ο Ουζουνίδης είναι το πάντρεμα που σκοπεύει να κάνει στο κέντρο της άμυνας, ως προς το κομμάτι από τη μέση και πίσω. Θα μείνει με Μολέδο – Κουτρουμπή ή ο Κολοβέτσιος μπορεί να διεκδικήσει τη θέση πίσω από τον Βραζιλιάνο.

Ο Ουζουνίδης καταφέρνει παρά τις πολλές απώλειες, στις γραμμές όπου τα πρόσωπα παραμένουν τα ίδια, να συντηρεί σε υψηλό βαθμό την ομοιογένεια της ομάδας και αυτό είναι σπουδαίο. Όταν θα έρθουν τα κομμάτια του πάζλ που λείπουν για να «κουμπώσουν» χωρίς να διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ομάδα. Βέβαια το γεγονός πως οι ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αφορούν κυρίως το μεσοεπιθετικό κομμάτι, δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ένα διάστημα που θα χρειαστεί η απαραίτητη προσαρμογή, όμως ο τεχνικός του τριφυλλιού, τα κομμάτια που θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή έτοιμα, τα έχει σε ικανοποιητικό, για την εποχή, βαθμό.

Σίγουρα ο κόουτς του "τριφυλλιού" θέλει να δει κι άλλα πράγματα από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, που πολλές φορές δεν συμπίπτουν με τις απαιτήσεις κοινού και Τύπου από τις φιλικές αναμετρήσεις. Αυτό που κρατάμε για την ώρα, είναι πως ακόμα και με τους υπάρχοντες οι "πράσινοι" δείχνουν μια συμπαγής και ομοιογενής ομάδα και πλέον απομένει να έρθουν οι ποδοσφαιριστές που θα δώσουν την ποιότητα και τα επιπλέον στοιχεία για να δούμε έναν ποιοτικό Παναθηναϊκό, παρά τις διαφοροποιήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x