Την ώρα που οι διοικητικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στο επίκεντρο, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η εβδομάδα που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει το αιώνιο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί κάποιος κοιτάζοντας τη βαθμολογία να εκτιμά ότι το επικείμενο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη θεωρείται σχετικά αδιάφορο, ωστόσο μόνο έτσι δεν είναι στην πραγματικότητα. Στον Παναθηναϊκό, πέραν του αυτονόητου, ότι ένα αιώνιο ντέρμπι έχει κίνητρο… ακόμη και στο τάβλι(!), βλέπουν το συγκεκριμένο ματς ως παιχνίδι επιβίωσης.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για το τριφύλλι μέσα στη σεζόν, πιθανό θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό θα έχει για τους φιλάθλους του περισσότερη σημασία, ακόμη κι από την πρωτιά στα πλέι οφ, η οποία όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν δεν είναι και το σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο…

Ταυτόχρονα στον Παναθηναϊκό θέλουν και ένα είδος εκδίκησης μέσα στο γήπεδο για όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο. Πέρσι οι πράσινοι νίκησαν 2-1 και έχασαν το ματς στα χαρτιά, ενώ φέτος στον πρώτο γύρο δεν είχαν καν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη και έχασαν και πάλι το παιχνίδι στα χαρτιά…

Την ίδια στιγμή, προπονητής, παίκτες και διοίκηση πιστεύουν ακράδαντα ότι η χαοτική διαφορά των δύο ομάδων στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και η μοναδική ευκαιρία να το αποδείξουν αυτό, είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκη».

Όλα αυτά είναι κίνητρα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να τα διαχειριστεί σωστά και σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας έστω και για μια φορά μέσα στη τρέχουσα τον κόσμο του υπερήφανο… Κοινώς εκτός της σημασίας του αγώνα για το πρωτάθλημα, οι πράσινοι πρέπει να παίξουν σε αυτόν το ματς και για την χαμένη ευκαιρία στην Ευρώπη, αλλά και για την αυτοκτονία στο κύπελλο.