Βάιος Τσούτσικας

Μόνο ο Μίτσελ γλίτωσε

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τις λανθασμένες επιλογές των πρωταγωνιστών του ντέρμπι, την τιμωρία τους και όσους έβγαλαν τον Ισπανό κόουτς από τη δύσκολη θέση.

Το προφανές - πέρα του αποτελέσματος - είναι ότι το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο πρώτο φετινό ντέρμπι ήταν κάκιστης ποιότητας. Ή, τέλος πάντων, χειρότερο από το προσδοκώμενο. Προφανές, επίσης, ότι άπαντες οι πρωταγωνιστές του τιμωρήθηκαν για τις (λανθασμένες) επιλογές τους. Για την ακρίβεια, μόνο ένας τη γλίτωσε. Ο Μίτσελ!

Ο Αναστασίου όταν ηρεμήσει θα διαπιστώσει ότι είχε χρυσή ευκαιρία να κάνει δεύτερο σερί διπλό στο Φάληρο. Και την έχασε διότι επέλεξε να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερα οχυρωμένο στην άμυνά του Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που φώναζε με τη διάταξή της και την αγωνιστική της συμπεριφορά ότι - στο πρώτο ημίχρονο - έπαιζε για να μη φάει γκολ. Μπορείς να το πεις και πιο χοντρά: στο πρώτο ημίχρονο αλλά και μέχρι να μείνει πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός έπαιζε για να μη χάσει. Δεν τον ένοιαζε η νίκη. Ακόμα και αν απέναντί του είχε έναν κακό, κουρασμένο και χωρίς ιδέες Ολυμπιακό. Τούτο αποδείχθηκε και από την εικόνα των πρασίνων από το 1-0 και μετά. Οχι ότι παραμίλησαν οι εξέδρες από την μπαλάρα βέβαια... Τιμωρήθηκε, λοιπόν, ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Και το έπαθε με τρόπο σκληρό: άλλη μια κακή αντίδραση σε στημένη φάση αντιπάλου, άλλο ένα χαμένο ματς για τον ΠΑΟ.

Στον... τάκο βγαίνει και ο Κώστας Μήτρογλου. Οχι, φυσικά, γιατί δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί σκοραρίσματος κόντρα στους πράσινους αλλά επειδή απέδειξε ότι δεν παίρνει τα γράμματα. Πριν λίγες εβδομάδες παρεξηγήθηκε με τον Τσόρι για ένα πέναλτι που εκτέλεσε με το έτσι θέλω, απολογήθηκε και το έκανε ξανά στο ντέρμπι. Η φόρμα επανέρχεται, η συμπεριφορά του έπρεπε ήδη να έχει διορθωθεί.

Αυτός είναι και ο μόνος μπελάς του Μίτσελ. Για να το πούμε καλύτερα: ο Ισπανός θα μπορούσε να είχε πολύ σημαντικότερα θέματα να λύσει αν δεν ερχόταν ως από μηχανής θεός ο Αυλωνίτης στη φάση του 59'. Και ο Ισπανός άξιζε τη δική του τιμωρία: απέτυχε να χτυπήσει στα πλευρά τον Παναθηναϊκό, παρατηρούσε τους παίκτες του να έχουν φλύαρη κατοχή της μπάλας και σήμανε ολική οπισθοχώρηση μετά το 1-0. Με 30 και βάλε λεπτά να μένουν στο ρολόι ο Ολυμπιακός κλείστηκε στο δικό του μισό γήπεδο και έδωσε στον Παναθηναϊκό χώρο, αλλά και δικαίωμα στην ελπίδα. Βλέποντας ξανά το βίντεο του αγώνα σίγουρα θα ρίξει μια ματιά γεμάτη ευγνωμοσύνη στον ουρανό όταν ξαναδεί την ανακάλυψη του Καλογερόπουλου στο 92'. Αν ο ρέφερι δεν είχε παίξει τον ρόλο του... στόπερ ο Ατζαγκούν θα έβγαινε φάτσα με το 1-1. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα...

Κι αν ο Ισπανός γλίτωσε, όπως γλίτωσε, ένας άλλος έμμεσος πρωταγωνιστής αλλά και θεατής του ματς υπέστη ήττα: ο Χιου Ντάλας είδε τον διαιτητή που αυτός (;) επέλεξε να μην παίρνει ούτε μια σωστή απόφαση στις λίγες δύσκολες φάσεις που του έτυχαν. Και το χειρότερο; Διαπίστωσε ότι δεν ξέρει καν μαθηματικά. Πώς αλλιώς θα κατάφερνε να βγάλει επτά λεπτά καθυστερήσεις;


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x