Βόλεϊ

Μπαίνουν στον χορό Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός, ο σκληρός ΠΑΟΚ, η νεοφώτιστη Ορεστιάδα και ο φιλόδοξος Παμβοχαϊκός θα μπουν το Σάββατο στο «χορό» του Λιγκ Καπ, μετά το ρεπό που είχαν στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης.

Τέσσερις ακόμα ομάδες θα μπουν στον χορό του Λιγκ Καπ το Σαββατό (18/10), μετά το ρεπό τους στην πρώτη μέρα της Α’ φάσης.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ορεστιάδα και Παμβοχαϊκός θα ξεκινήσεις τις πρώτες υποχρεώσεις τους για φέτος, με ντέρμπι κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ - ΑΕΚ
Η Ορεστιάδα θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση για φέτος κόντρα στην ΑΕΚ, που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον Α’ όμιλο του Λιγκ Καπ.

Η νεοφώτιστη ακριτική ομάδα θα αντιμετωπίσει στο γήπεδό της -όπου θα γίνουν οι αγώνες του Α’ ομίλου- την πιο έμπειρη ομάδα της ΑΕΚ, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής της, Κώστας Δεληκώστας.

«Γιορτάζουμε την επιστροφή της Ορεστιάδας και πάλι στο κλαμπ των καλύτερων ομάδων του ελληνικού βόλεϊ. Αυτό έχει και δικαιώματα και υποχρεώσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε κάτι νέο πρώτα για τους εαυτούς μας, μετά για τον σύλλογο και φυσικά για τον κόσμο που τον περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο να δει τους αγώνες. Η Ορεστιάδα σε αυτή τη φάση δεν στοχεύει στους τίτλους αλλά στο να φτιάξει μια νέα ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Κάναμε αλλαγές την τελευταία στιγμή και είναι λογικό να χρειαζόμαστε χρόνο. Είμαι αισιόδοξος πως θα πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι η καθιέρωση μας στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ».

ΜΕΝΤ - ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ -που έχει δείξει στα φιλικά προετοιμασίας πως έχει πρωταγωνιστικούς στόχους φέτος- θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της για φέτος κόντρα στην ΜΕΝΤ -που από σήμερα ονομάζεται Ένωση Τούμπας.

Η νεοφώτιστη ΜΕΝΤ θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στο «δικέφαλο» που στοχεύει στη δεύτερή του πρόκριση σε φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ.

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς τόνισε για το ματς: «Στα τελευταία φιλικά με την Ορεστιάδα είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Μετά από αρκετά τεστ είμαστε πια έτοιμοι για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και ανυπομονούμε να ξεκινήσουν οι αγώνες. Ο στόχος μας στο Λιγκ Καπ είναι να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος ή με ποια ομάδα θα παίξουμε πρώτα. Κοιτάμε τη δική μας ομάδα και στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε όλα και να φεύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Σαν δυναμική ομάδας είμαστε καλύτεροι από τους αντίπαλους αλλά αυτό πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο». Όσο για το αν οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες ο Δημήτρης Γκαράς είπε με νόημα: « Μια ομάδα που έχει βάλει τον πήχη ψηλά πρέπει να είναι σοβαρή και αγωνιστική από την αρχή. Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε πολλά φιλικά για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ -ΛΑΜΙΑ
Κόντρα στη Λαμία θα δώσει το πρώτο του ματς για φέτος ο Παμβοχαϊκός στο κλειστό της Βόχας, που θα φιλοξενήσει τα ματς του Γ’ ομίλου του Λιγκ Καπ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πέρυσι στην Α’ φάση της διοργάνωσης, με τη Λαμία να πετυχαίνει νίκη στο Βραχάτι με 3-1.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιώργος Κλαρούδας, τόνισε για το ματς : «Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Ακόμα θέλουμε χρόνο για να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες μας. Θέλουμε να πάμε στο φάιναλ-4 αρκεί να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε και να βρούμε τα πατήματα μας. Περιμένουμε τον κόσμο μας να μας στηρίξει».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Ρέντη, στο πρώτο του ματς για φέτος, έχοντας μάλιστα στη σύνθεσή του τρεις παίκτες που την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν στη Σύρο (Ντιάτσκοφ, Πελεκούδα, Τακουρίδη).


Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μιλώντας για την πρεμιέρα τόνισε: «Ξεκινάμε τους επίσημους αγώνες μας και αυτό είναι πολύ θετικό. Μετά από την Τουρκία και την συμμετοχή μας στο πολύ δυνατό τουρνουά της Γαλατασαράι δεν είχαμε αντιπάλους για φιλικά παιχνίδια εάν εξαιρέσουμε τον αγώνα μας στη Λαμία. Η ομάδα πρέπει μέσα από τα επίσημα παιχνίδια ν' αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό. Σίγουρα δεν είμαστε στην κατάσταση που θα επιθυμούσαμε αλλά πρέπει να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Το Λιγκ Καπ είναι ένας από τους τρεις στόχους μας. Το Πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος αλλά διεικδικούμε κάθε τίτλο. Τα παιχνίδια του Λιγκ Καπ θα είναι και μια καλή προετοιμασία για το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x