Βόλεϊ

Μπλοκ στο ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Το εμπόδιο της πανίσχυρης Μπούρσα ήταν πολύ υψηλό για τα «ερυθρόλευκα» κορίτσια που ηττήθηκαν (3-0) στην Τουρκία και δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το Challenge Cup.

Λύγισε από την Μπούρσα ο Ολυμπιακός στο «Cengiz Gollu Volleyball Hall» της Πούρσα.

Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάσεβιτς γνώρισαν την ήττα με 3-0 στον δεύτερο τελικό με την τουρκική ομάδα (στο πρώτο είχαν νικήσει 3-2 με επική ανατροπή) και δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το Challenge Cup, που θα ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός έφθασε πιο μακριά από ποτέ στη διοργάνωση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να νικήσει την ομάδα από τη γειτονική χώρα που είναι πανίσχυρη, αλλά άφησε μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Χόρβατ (21 π.) και Ντα Σίλβα (16), που ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση, οδήγησαν την Μπούρσα στην κατάκτηση του τίτλου και ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο της ελληνικής ομάδας για την κατάκτηση του Challenge Cup.

Τα σετ: 25-15-25-16, 25-23

Μπούρσα: Γιλντιρίμ 10, Σορόγλου 4, Κιρντάρ 1, Ντα Σίλβα 21, Πρόκοπιτς 10, Χόρβατ 16/ Σαριόγλου / Τσιχάν, Ιντσέ 1, Χατίπογλου, Αλπαϊράκ.

Ολυμπιακός: Γιώτα 3, Λαζάρεβιτς 13, Μαλασάι 4, Λαμπρούση 2, Χριστοδούλου, Χίπε 7, Κονόμι/ Κοκκινάκη, Βλαχάκη 3, Τέζα, Εμμανουηλίδου 1

Το ματς

Ίσως πρόκειται για το χειρότερο σετ του Ολυμπιακού, που είχε πολύ καλό πρόσωπο στους πρώτους 15 πόντους και μπόρεσε να εμφανιστεί ανταγωνιστικός έως το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, στο οποίο οι δύο ομάδες πήγαν με τις «ερυθρόλευκες» να είναι μπροστά (7-8). Από εκεί και πέρα η Μπούρσα έβγαλε την ποιότητα της στο ματς και με σερί 5-0 έγινε αφεντικό σε αυτό το σετ και από εκείνο το σημείο είχε το πάνω χέρι με τις «ερυθρόλευκες» να αντιμετωπίζουν προβλήματα στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού τους. Η ανωτερότητα για την γηπεδούχο ομάδα αποδείχθηκε μέχρι το τέλος και έγινε το 1-0.

Πιο δυνατά προσπάθησε να μπει στο δεύτερο σετ η Μπούρσα, ώστε να βάλει από νωρίς… φρένο στα όνειρα του Ολυμπιακού, ο οποίος, ωστόσο, αντιστάθηκε στο ξεκίνημα και ήταν ανταγωνιστικός μέχρι τα μέσα του σετ αυτή τη φορά, αλλά μετά τον πόντο που πήρε η Γιώτα στο 11-9, έχασε τον έλεγχο, με τις Ντα Σίλβα και Χόρβατ να είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον Κοβάσεβιτς και πάλι.

Το τρίτο σετ ήταν ξεκάθαρα το καλύτερο του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό και το οποίο χάθηκε στα… σημεία για την ομάδα του Πειραιά, που τα έπαιξε όλα για όλα προς το τέλος του. Ωστόσο, λίγο η ψυχραιμία των παικτριών της Μπούρσα, αλλά και η ποιότητα τους και ταυτόχρονα η έλλειψη καθαρού μυαλού από τις «ερυθρόλευκες» δεν μπόρεσαν να τις κρατήσουν στο παιχνίδι και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς μπήκε πιο δυνατά και με διάθεση να «πουλήσει» ακριβά το τομάρι της, με τις Λαμπρούση και Γιώτα να συνεισφέρουν σε αυτό στο ξεκίνημα και έγινε «μάχη» μέχρι τέλους. Το σετ έδειχνε να ξεγλιστρά από τον Ολυμπιακό στα μέσα της τρίτης… κούρσας, αλλά από εκεί και μετά έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν οι «ερυθρόλευκες», προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στην Μπούρσα που ζορίστηκε πάρα πολύ για να πάρει το τρίτο σετ. Λαζάρεβιτς, Χίπε, Γιώτα και Μαλασάι κράτησαν όρθια την ομάδα του Πειραιά, αλλά στο φινάλε Χόρβατ-Ντα Σίλβα και η καθοριστική με το μπλοκ στο τέλος Πρόκοβιτς, λύγισαν τον Ολυμπιακό.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x