Στίβος

Μωραϊτίδου: «Δίνουμε το εναρκτήριο έναυσμα»

Τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να σηκωθούμε από τους… καναπέδες μας και να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε εξήγησε η Εύη Μωραϊτίδου στον ΣΠΟΡ FM 94,6, στο πλαίσιο του 2ου Attika Run Fun Grand Prix.

Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Attika Run & Fun Grand Prix 2015 στη Γλυφάδα, το οποίο έγινε με θέα τη θάλασσα στους δρόμους της Παραλιακής.

Ανάμεσα στους δρομείς ήταν η Φανή Χαλκιά, η Κλέλια Πανταζή, Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστικής Ανσάμπλ, η Άννυ Πανταζή, επίσης Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής Ανσάμπλ και η Γεωργία Ελληνάκη, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και η Εύη Μωραϊτίδου, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίρισης.

Η τελευταία μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να σηκωθούμε από τους… καναπέδες μας και να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΣΕΟ (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών) στην εκπομπή «Δυτικά του Πέκος» και τον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο:

«Συμμετέχω για τη χαρά του αθλήματος, τη χαρά της άθλησης. Θέλουμε να πούμε στον κόσμο να βγει στους δρόμους να τρέξει και να συμμετέχει στην προσπάθειά μας. Θέλουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά. Παρακολουθούμε ότι αρκετοί γονείς δεν θέλουν να τρέξουν και αυτό είναι κακό.

Το event λειτουργούν σαν εναρκτήριο έναυσμα. Δεν σημαίνει ότι αν τρέξεις 10 χλμ. είσαι γυμνασμένος για πάντα. Εμείς θέλουμε να δώσουμε το κίνητρο στον κόσμο για να αθληθεί. Πάσχουμε από χώρους και αυτό είναι μία σκληρή πραγματικότητα.

Βλέπουμε ότι αρκετά παιδιά έρχονται και ασχολούνται με τον αθλητισμό και θέλουμε να ασχοληθούν με αθλήματα. Το θέμα είναι να περάσει ο αθλητισμός στην καθημερινή ζωή μας. Το τρέξιμο είναι πολύ καλό και θέλουμε να είναι δραστήριοι οι άνθρωποι.

Ξέρουμε ότι η χώρα μας είναι πρώτη στην παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που μας λυπεί. Δεν ξέρουμε αν σε αυτό παίζει ρόλο και η οικονομική κρίση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x