Κώστας Νικολακόπουλος

Να τις ταπεινώνει μέχρι τελικής πτώσης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό και το πώς υποχρεώνει μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να αυτοταπεινώνονται, πηγαίνοντας στο τέλος κι ένα βήμα παραπάνω.

• Η ποδοσφαιρική χρονιά έχει τελειώσει κι αν θα σκεφτόμουν κάτι για τον Ολυμπιακό του 2014, αυτό θα είχε να κάνει με την παρουσία του στην Ευρώπη.

• Γιατί αυτός ο Ολυμπιακός, με τα όποια προβλήματα και τις όποιες αδυναμίες του, αποδεικνύει ότι έχει μεγάλη δυναμική. Έχει δυναμική ενός πραγματικά σημαντικού ευρωπαϊκού συλλόγου-σε βαθμό που δεν ξέρω κι αν ο ίδιος το έχει αντιληφθεί όσο βαθιά πρέπει.

• Γιατί ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έκανε ολόκληρη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, την πιο επιτυχημένη ομάδα της Αγγλίας την τελευταία 20ετία, να τα έχει κάνει πάνω της μέσα στο Καραϊσκάκη (2-0) και να καταφεύγει στις καθυστερήσεις στη ρεβάνς στο Όλντ Τράφορντ για να κρατήσει με νύχια και με δόντια την πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έκανε τη Γιουβέντους να πανηγυρίζει μέσα στο Τορίνο (3-2, από υπέρ του 1-2) λες και πήρε εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι μία πραγματικά πολύτιμη νίκη στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

• Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που υποχρέωσε, με τις εις βάρος τους νίκες του, την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους (επί τρία συναπτά έτη και πρωτοπόρο και φέτος) και την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ (Ατλέτικο Μαδρίτης) να τα κάνουν πλακάκια στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική, φέρνοντας 0-0 για να περάσουν κι οι δύο.

• Είναι ο ίδιος Ολυμπιακός που ακριβώς πριν τρία χρόνια τέτοια εποχή είχε υποχρεώσει δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Μαρσέϊγ να φέρουν με ένα…μαγικό τρόπο 2-3 σε ένα ματς που ήταν 2-1 λίγο πριν το τέλος του, προκειμένου να μείνει έξω ο πρωταθλητής Ελλάδας, που την ίδια ώρα κέρδιζε 3-1 την Άρσεναλ…

• Είναι ο Ολυμπιακός, που αν συνεχίσει έτσι και «φτιάξει» κάποια πράγματα, δεν θα υποχρεώνει απλά μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να αυτοταπεινώνονται, αλλά θα τις ταπεινώνει ο ίδιος, μέχρι τελικής πλέον πτώσης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x