Τένις

Ναδάλ: «Καλύτερος στον κόσμο ο Τζόκοβιτς»

Την καθολική αναγνώριση έχει κερδίσει με το... σπαθί του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ραφαέλ Ναδάλ να τον ανακηρύσσει ως τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο μετά την ήττα του από το Σέρβο στο Ρολάν Γκαρός.

Η αξία του νικημένου δίνει δόξα στο νικητή λέει το γνωστό γνωμικό. Και η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ με το καθαρό 3-0 στο δεύτερο… σπίτι του, στο Ρολάν Γκαρός, πιστοποιεί απόλυτα αυτό που βλέπουμε τα δύο τελευταία χρόνια: Ο Σέρβος είναι ο καλύτερος τενίστας του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Αυτό ακριβώς δήλωσε μάλιστα και ο ίδιος ο Ισπανός στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στον Τζόκοβιτς, ενώ είπε πως δεν θα έρθει το… τέλος του κόσμου που έχασε ύστερα από έξι χρόνια στο Grand Slam στο Παρίσι.

«Είχα τις στιγμές μου, αλλά γενικά ο Νόβακ είχε τον έλεγχο του αγώνα την περισσότερη ώρα. Ήταν καλύτερος από μένα. Αυτό έγινε. Έχασα το 2009 και δεν ήταν το τέλος. Το 2015 και δεν είναι το τέλος. Ελπίζω πως θα είμαι ξανά εδώ τον επόμενο χρόνο. Έχασα από τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο σήμερα. Είναι πιθανότατα στο καλύτερο σημείο της καριέρας του και έχει μία καλή ευκαιρία να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Ένα πράγμα είναι μόνο σίγουρο, θέλω να δουλέψω ακόμα σκληρότερα για να επανέλθω δυνατότερος», κατέληξε ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x