Επικαιρότητα

ΝΔ: Η αυτοδυναμία περνάει από το κέντρο- Τι λένε για τα γκάλοπ

Σε αναδιάταξη η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Μπορεί η ΝΔ να έχει θέσει ως στόχο την αυτοδυναμία, ωστόσο οι πολίτες σύμφωνα και με την τελευταία δημοσκόπηση ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την κεντροδεξιά παράταξη. Το συγκεκριμένο εύρημα σε συνδυασμό με την «γαλάζια» συσπείρωση που εδώ και καιρό έχει χτυπήσει ταβάνι, κάνουν το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναζητούν τρόπου προκειμένου να αναπροσαρμόσουν την στρατηγική τους, έτσι ώστε να πείσουν την κοινωνία ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορέσει να βγει από την κρίση.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας νέες μετρήσεις , οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αλλάζουν την εικόνα που μέχρι τώρα επικρατεί. Δηλαδή τη ΝΔ να προηγείται σταθερά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μην μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά της ξεκαθαρίζοντας έστω δημοσκοπικά το ζήτημα της αυτοδυναμίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως την μέτρηση της Marc για το Πρώτο Θέμα μόλις το 15% των ερωτηθέντων επιθυμεί την αυτοδυναμία της ΝΔ και το 29,6% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης με κορμό την κεντροδεξιά παράταξη.

Ο μεσαίος χώρος έχει δώσει τις μεγάλες εκλογικές νίκες

Όσες φορές η ΝΔ κέρδισε τις εκλογικές αναμετρήσεις οφείλονταν στα ανοίγματα που είχαν κάνει οι εκάστοτε αρχηγοί της, προς τον χώρο του κέντρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε αλλαγές δείχνοντας την κατεύθυνση που επιθυμεί να οδηγήσει το κόμμα, ωστόσο ορισμένες τοποθετήσεις στελεχών του, που ακολουθούν το δόγμα «νόμος και τάξη» επηρεάζουν αρνητικά τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από τον μεσαίο χώρο προς της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του κόμματος έχοντας στα χέρια του τις κυλιόμενες μετρήσεις και βλέποντας την εικόνα της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, έκανε παρεμβάσεις στο επικοινωνιακό του επιτελείο, όρισε συμβούλους οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν προέρχονται από τον δεξιό χώρο, πήρε πόντους όταν προειδοποίησε τους πρώην βουλευτές να μην διεκδικήσουν τα αναδρομικά διότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους διαγράψει από το κόμμα, ενώ το ίδιο συνέβη με την αποφασιστικότητα που έδειξε και στην απομάκρυνση της Κατερίνας Παπακώστα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος του.

Άλλωστε, όπως λένε έμπειροι επικοινωνιολόγοι, η ΝΔ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα διαρροών προς τα δεξιά με την συσπείρωση να ξεπερνάει το 80% καθώς δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να δείχνει ικανό να τους προσελκύσει. Με αυτό το δεδομένο, τονίζουν οι ίδιες πηγές, μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ποιο τολμηρά βήματα προς τον χώρο του κέντρου.

«Κλειδί» οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

Σημαντικό ρόλο στις επιδιώξεις του προέδρου της ΝΔ να κερδίσει το χώρο του κέντρου θα αποτελέσει και η εκλογή για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικός είχε πάντα σημαντικά ερείσματα προς τον συγκεκριμένο χώρο και πολύ καλές σχέσεις, με αρκετά κορυφαία στελέχη. Ωστόσο το ποιος θα εκλεγεί θα σηματοδοτήσει και τις προθέσεις του απέναντι στην κεντροδεξιά παράταξη και το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Επίσης κανείς δεν γνωρίζει αν μετά από την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου αν ο συγκεκριμένος βγει πιο δυνατός ή περισσότερο τραυματισμένος. Γι’ αυτό στη ΝΔ θεωρούν βαρόμετρο τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο χώρο, αν και όπως λένε, θέλουν μια κεντροαριστερή παράταξη ισχυρή προκειμένου να επιστρέψουν οι Πασοκογενείς ψηφοφόροι ο οποίοι είχαν μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x