Χάντμπολ

Νέα σενάρια για Ολυμπιακό και χάντμπολ

Με ανάρτηση του ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κερατσινίου Γιώργος Οικονόμου φούντωσε τις φήμες για επιστροφή του Ολυμπιακού Πειραιώς στο άθλημα

Πριν ένα περίπου μήνα το sport-fm.gr είχε αποκαλύψει ότι γνωστός εφοπλιστής από τον χώρο του χάντμπολ έκανε πολύ σοβαρή πρόταση για συγχώνευση του Ολυμπιακού με σωματείο της Handball Premier και μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ θετικοί.
Ωστόσο όπως είχε σημειωθεί στο ρεπορτάζ, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά και η πίεση χρόνου και στην συνέχεια το θέμα «πάγωσε».

Σήμερα ο Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κερατσινίου, που συνδέεται ιστορικά με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών με ανάρτηση του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης απευθυνόμενος στα μέλη του Συλλόγου έγραψε αυτολεξεί: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ............ ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΩ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΏΝΗΜΑ ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ ΕΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΌ ΡΑΝΤΕΒΟΎ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ Η ΣΥΓΧΏΝΕΥΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΣΑ ΠΡΌΤΑΣΗ Η ΟΠΟΊΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΊ ΣΤΟ Δ.Σ . ΒΈΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙ Σ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΆΡΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΊΓΟΥΡΟ»

Πάντως το ρεπορτάζ από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό Πειραιώς αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, ενώ -ακόμα και αν ισχύουν τα όσα γράφει ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κερατσινίου- δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, ώστε να γίνει οποιαδήποτε συγχώνευση για την φετινή περίοδο.

Εξάλλου σε λίγες ημέρες πρέπει οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στα νέα πρωταθλήματα και στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την σεζόν 2016-2017!

Η διαχρονική σχέση Ολυμπιακού Πειραιώς και Ολυμπιακού Κερατσινίου
Για την ιστορία ο Ολυμπιακός Πειραιώς ξεκίνησε το χάντμπολ το 1930 (τότε παίζονταν με 11 παίκτες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα) και έκανε προπονήσεις στο ποδηλατοδρόμιο (μετέπειτα στάδιο Γ. Καραϊσκάκης). Για αρκετά χρόνια το τμήμα παρέμεινε ανενεργό και επαναλειτούργησε το 1990. Το 1995 οι «ερυθρόλευκοι» με έδρα το κλειστό του Κερατσινίου κέρδισαν την άνοδο στην Α1 Ανδρών. Πριν την έναρξη της σεζόν ο Ολυμπιακός Κερατσινίου (που αγωνίζεται σήμερα στην Α2 Ανδρών) απορρόφησε τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος από τότε σταμάτησε την ενασχόληση του με το χάντμπολ. Ο Ολυμπιακός Κερατσινίου αγωνίστηκε στην Α1 για μία χρόνια και το καλοκαίρι του 1996 κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ που διοργανώθηκε, διάκριση που επανέλαβε το 2002.
Η ομάδα του Κερατσινίου αγωνίζεται πλέον στην Α2 Ανδρών, ενώ έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις στις μικρές ηλικίες, όπως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι, Πρωταθλήματα Μίνι και Παμπαίδων Αττικής, ενώ πριν λίγες ημέρες αναδείχθηκε δευτεραθλητής Ελλάδας στους Παμπαίδες.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x