Επικαιρότητα

Νεαροί ιερόσυλοι χτυπούσαν ναούς σε Λαμία και Πρέβεζα

Είχαν διαρρήξει το παγκάρι του ναού του Αγίου Νικολάου και είχαν αποπειραθεί να κάνουν το ίδιο στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Γραμμένη Φθιώτιδας

Τρίτη και… φαρμακερή ήταν για τέσσερις νεαρούς Έλληνες η προσπάθειά τους να ξαφρίσουν το παγκάρι της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, στην κοινότητα Μάκρη της Φθιώτιδας. Με τη σύλληψή τους αποκαλύφθηκαν άλλη μια κλοπή και μια απόπειρα σε εκκλησίες.

Οι ιερόσυλοι ηλικίας 25, 24, 23 και 22 χρόνων συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας αστυνομικούς του τοπικού τμήματος με πληροφορίες από τους συναδέλφους τους του τμήματος Μακρακώμης και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μικρό χρηματικό ποσό και διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι είχαν διαρρήξει το παγκάρι του ναού του Αγίου Νικολάου και είχαν αποπειραθεί να κάνουν το ίδιο στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Γραμμένη Φθιώτιδας. Σε βάρος των τεσσάρων νεαρών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπής και οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

*** Στα όρια του αυτοφώρου εντόπισαν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένα νεαρό Έλληνα που τρύπωσε μέσα σε λίγες ώρες σε δυο εκκλησίες στην περιοχή της Πρέβεζας και άρπαξε όσα χρήματα βρήκε στα παγκάρια. Αρχικά, ο 21χρονος ιερόσυλος βρήκε ανοιχτή την είσοδο του ναού της Αγίας Κυριακής στην κοινότητα Νικολίτσι της Πρέβεζας, μπήκε ανενόχλητος μέσα και, όταν βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιος, παραβίασε το παγκάρι και το άδειασε. Το επόμενο ξημέρωμα παραβίασε είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα και άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν στο φιλόπτωχο ταμείο.

Ωστόσο, η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στα ίχνη του με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κατασχεθούν όσα χρήματα είχαν απομείνει, το διαρρηκτικό εργαλείο που χρησιμοποίησε και ένα στιλέτο. Έτσι, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας στον οποίο οδηγήθηκε του άσκησε δίωξη για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x