Χάντμπολ

Νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας!

Μπροστά σε 1.000 Λημνιούς που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα- Αύριο με Νορβηγία στις 17:30

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2017, η Εθνική μας ομάδας Νεανίδων Κ19.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 27-19 της Τουρκίας μπροστά σε 1.000 φιλάθλους, που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο Μύρινας «Νίκος Σαμαράς».

Η «Γαλανόλευκη» ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο μετατρέποντας το 13-12 σε 25-16 στο 52’, δεχόμενη μόλις 4 γκολ σε 22 λεπτά, ενώ σημείωσε 12 το ίδιο χρονικό διάστημα!

Οι κάτοικοι της Λήμνου είχαν συγκινητική παρουσία και δίδαξαν αθλητικό πολιτισμό αποθεώνοντας και τις δύο ομάδες με τα κορίτσια της Εθνικής Ελλάδος και της Εθνικής Τουρκίας να ανταποδίδουν το ζεστό χειροκρότημα.

Η Εθνική μας θα αγωνιστεί αύριο στις 17:30 κόντρα στην Νορβηγία με την νικήτρια ομάδα να προκρίνεται στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ 27-19
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-3, 5-4, 8-5, 11-8, 13-12 (ημχ.), 16-13, 19-15, 20-16, 24-16, 26-18, 27-19
ΕΛΛΑΔΑ (Αλέξανδρος Ταρινίδης):
Μακρή, Στεφανίδου, Λούρη 3, Αμανατίδου 1, Σελεμίδου, Διακογιάννη 1, Τροχίδου 2, Ανδρίτσου 9, Καραβέλη, Μαυροπούλου, Καλμουκίδου 5, Μανιά 5, Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου, Παναγιωτίδου 1, Ζηνωνίδου.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Χουσνού Ντουράκ): Ερντογκντού, Τσολάκ 1, Αριτσάν, Ακαλίν Τ. 2, Μποζντογκάν 3, Αλμπαιράκ, Αρσλάν, Γκουντογκντού, Αιντεμίρ 4, Καρατσάμ 8, Σαλίμ 1, Πιντσάλ, Μπακτίρ, Τούντς, Γιαζιτσί, Ακαλίν Σ.
Διαιτητές: Λόντσαρ Ν.- Λόντσαρ Ζ. (Κροατία), Παρατηρητής: Σαββίδης (Κύπρος), Κόκκινη: Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 6/6-3/4

Βαθμολογία (σε ένα ματς)
1. Νορβηγία 2
2. Ελλάδα 2
3. Τουρκία 0
*Η Τουρκία έπαιξε και τα δύο της παιχνίδια

Η συνέντευξη Τύπου

Χουσνού Ντουράκ (προπονητής Τουρκίας): «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και πάντα αισθάνομαι όμορφα. Δεν παίξαμε καλά, αντίθετα η Ελλάδα ανέβαζε την απόδοση της όσο περνούσε η ώρα και πιστεύω στο μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερη. Η Ελλάδα ήταν πιο επιθετική στην άμυνα και κέρδισε δίκαια. Είχαμε απουσίες, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία».

Αλέξανδρος Ταρινίδης (Ομοσπονδιακός Προπονητής Ελλάδας): «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο που ήρθαν και στήριξαν τις προσπάθειες μας. Πραγματικά ήταν ο 8ος παίκτης μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια για το όμορφο παιχνίδι που κάνανε. Δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο. Η τακτική μας ακολουθήθηκε 100%. Παίξαμε με μυαλό, πιστέψαμε και δεν ανησυχήσαμε σε καμία στιγμή του αγώνα. Αυτή η νίκη δυναμώνει την Εθνική ομάδα, δυναμώνει το ελληνικό γυναικείο χάντμπολ. Αύριο έχουμε ένα δύσκολο ματς με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νορβηγία. Μόνο κέρδη θα έχουμε από αυτό το ματς. Θα τα δώσουμε όλα να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο».

Ντόνε Μποζντογκάν (Αρχηγός Τουρκίας): «Παίξαμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε δύο καλές ομάδες. Αποτελεί ερωτηματικό ο τρόπος που παίξαμε σήμερα. Είχαμε απουσίες, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Θέλω να συγχαρώ την Νορβηγία και την Ελλάδα για τις νίκες τους».

Ολίνα Ανδρίτσου (Αρχηγός Ελλάδας): «Θέλω να συγχαρώ τις συμπαίκτριες μου, είμαι υπερήφανη για αυτές και για αυτό που καταφέραμε. Περάσαμε ένα σημαντικό τεστ. Δείξαμε από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο. Είχαμε συνέχεια και όλες οι κοπέλες που έπαιξαν ήταν έτοιμες να βοηθήσουν την ομάδα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, τους εθελοντές που είναι στο πλευρό μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x