Κώστας Νικολακόπουλος

Ο MVP του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα-όχι ο Μιραλάς…

Η εύκολη απάντηση είναι ένα όνομα: Μιραλάς. Καθότι πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής σε σχεδόν όλα τα μεγάλα παιχνίδια.

Η εύκολη απάντηση είναι ένα όνομα: Μιραλάς. Καθότι πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής σε σχεδόν όλα τα μεγάλα παιχνίδια.

Όμως, εγώ θα καταθέσω την άποψή μου για άλλο παίκτη, τον οποίο θεωρώ κλειδί. Κι ας γίνω αντιεμπορικός-αυτός δεν είναι άλλος από τον Ορμπάιθ!

Θυμηθείτε ποια ήταν τα χειρότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα: με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη παρά το 2-0, με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη παρά το 1-0 και με τη Δόξα στο Καυταντζόγλειο, 0-0. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια ήταν απών ο Ορμπάιθ.

Κι ας θέλετε να πάμε και λίγο πιο μακριά, ο Βάσκος ήταν απών κι από το μοναδικό μέτριο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, το 0-1 από τη Μαρσέιγ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας στη σεζόν.

Αθόρυβος παίκτης, αλλά βοηθάει την άμυνα, παίρνει κεφαλιές στο κέντρο, ξεκινάει τις επιθέσεις παίρνοντας την πρώτη μπάλα, αλλάζει το παιχνίδι, βγάζει ασίστ, εκτελεί καλά φάουλ και πότε πότε πατάει και αντίπαλη περιοχή για να σκοράρει.

Δεν το συζητάω ότι είναι ο κατ’ εξοχήν παίκτης που δίνει ισορροπία στον Ολυμπιακό. Θυμηθείτε πως είχε γίνει αλλαγή στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ (2-2) με το σκορ 2-0…

Τώρα εξηγείται πως αυτός ο παίκτης ήταν βασικός στην εθνική ελπίδων της Ισπανίας και κρατούσε το κέντρο της μαζί με τον Τσάβι. Και πόσο δίκιο είχε η Μάρκα, που κάποια στιγμή το καλοκαίρι είχε γράψει ότι αυτό το παιδί τον αδίκησε η μοίρα με τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατά του.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x