Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί κάθε χρόνο βγαίνει η ψυχή του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός είναι τόσο…αφελής και την πατάει όποτε παίζει με τον Λεβαδειακό!

• Ούτε σε μία από τις πιο ισχυρές έδρες του πρωταθλήματος να έπαιζε ο Ολυμπιακός, δεν θα είχε τα αποτελέσματα που φέρνει εδώ και χρόνια στη Λιβαδειά!

• Πέρσι έφερε ισοπαλία 1-1…Πρόπερσι έφερε πάλι 1-1, ισοφαρίζοντας στο 89’…Οι δύο από τις τελευταίες νίκες του, ένα 1-0 με γκολ του Τζιμπούρ στο 96’ και ένα 2-1 με γκολ του Μήτρογλου στο 91’…Ακόμη και στο ΟΑΚΑ, που ο Λεβαδειακός το είχε χρησιμοποιήσει σαν έδρα λόγω έργων στο γήπεδο του, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 2-0 με γκολ στο 89’ και στο 91’…

• Ποιος ο λόγος που του βγαίνει του Ολυμπιακού κάθε χρόνο η ψυχή στη Λιβαδειά; Πολύ απλά, δεν «μετράει» καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάει εκεί λες και είναι να παίζει φιλικό κι όχι ένα παιχνίδι στο οποίο για να κερδίσει πρέπει να δώσει μάχη.

• Κάτι που ο Λεβαδειακός δεν είναι κάποια από τις λεγόμενες εχθρικές προς τον Ολυμπιακό ομάδες, κάτι που το γήπεδο συνήθως είναι γεμάτο από Ολυμπιακούς, κάτι που ο Λεβαδειακός για να είμαστε και ρεαλιστές δεν είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, ούτε η έδρα του είναι από τις πιο σκληρές, εν τέλει όλα αυτά κοιμίζουν τον Ολυμπιακό!

• Κι αντί να μπουν οι παίκτες του στο παιχνίδι με αποφασιστικότητα για το διπλό, μπαίνουν με ύφος μπλαζέ, στο κυριλέ. Αποτέλεσμα; Πέρσι Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-0 με κεφαλιά του Νιασέ από κόρνερ στο 4’…Πιο πριν (στο 2-1 με το γκολ του Μήτρογλου) Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-0 στο 2’ με κεφαλιά του Τομάς από κόρνερ…Πρόπερσι, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-0 στο 43’ με γκολ του Βασιλείου από γκέλα των Ρέτσου, Νικολάου…

• Αντί δηλαδή να μπαίνει δυνατά ο Ολυμπιακός σαν μεγάλη ομάδα στο γήπεδο για να προηγηθεί στο σκορ και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, μπαίνει χαλαρά κι ο Λεβαδειακός το εκμεταλλεύεται και βάζει αυτός πρώτος γκολ, άλλοτε στα πρώτα λεπτά από μία στημένη φάση κι άλλοτε εκμεταλλευόμενος κάποια χαζομάρα των αντίπαλων αμυντικών και μετά πολύ απλά ο Ολυμπιακός τρέχει και δεν φτάνει. Στο μεταξύ, κυνηγώντας το σκορ βγάζει εκνευρισμό και άγχος, ενώ ο Λεβαδειακός έχει πάρει άλλη ψυχολογία και θάρρος. Με συνέπεια τα γνωστά αποτελέσματα.

• Αλλά ακόμη κι όταν δεν μπορέσει ο Λεβαδειακός να προηγηθεί, είναι εκπληκτικό το πώς ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια δεν μπορεί να βάλει ένα γκολ στο α΄ ημίχρονο αγώνα του στη Λιβαδειά!!! Απόδειξη ακριβώς της κακής νοοτροπίας με την οποία μπαίνει στα παιχνίδια του με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Ο Λεβαδειακός είναι αυτός που παίζει με νύχια και με δόντια για να πάρει το αποτέλεσμα κι ο Ολυμπιακός είναι ο…άνετος.

• Για να καταλάβουμε πόσο αφελής (νομίζω ότι αυτή η λέξη ταιριάζει) είναι ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, σκεφθείτε ότι και στα τρία τελευταία παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη, τον κέρδισε οριακά, στο γκολ, και προς το τέλος των αγώνων!!! Πέρσι 2-1 στο πρωτάθλημα με ένα μακρινό σουτ στο 84’ και φέτος 1-0 στο πρωτάθλημα με φάουλ στο 62’ και 1-0 στο Κύπελλο με ένα γκολ στο 68’…Είναι δε τέτοια η επιπολαιότητα του Ολυμπιακού όταν παίζει με το Λεβαδειακό, που ο Φορτούνης έχει χάσει δύο πέναλτι, τα μόνα που έχει χάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακριβώς εναντίον της Λιβαδειάς!

• Αντίθετα, τις μόλις δύο φορές μέσα στη δεκαετία που ο Ολυμπιακός μπήκε σοβαρά στο παιχνίδι κι άνοιξε το σκορ, καθάρισε άνετα τα παιχνίδια του με τον Λεβαδειακό, με σκορ.

• Τέλος πάντων, αν ο Ολυμπιακός και σήμερα, γκελάρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λιβαδειά, έχοντας τόσα πράγματα να σκεφθεί ακριβώς για να αντιμετωπίσει σωστά, όπως πρέπει αυτό το παιχνίδι, συγνώμη αλλά θα είναι ασυγχώρητος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x