Κώστας Νικολακόπουλος

Η ατυχία του Ολυμπιακού που μπορεί να εξελιχθεί σε τύχη του…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος…φιλοσοφεί μέσα από το sport-fm.gr με αφορμή τα τελευταία ντέρμπι του Ολυμπιακού και τη διακοπή του πρωταθλήματος.

· Μετά από 18 ημέρες, με μία εβδομάδα χαλάρωσης και 10 ημέρες δουλειάς, ο Ολυμπιακός επιστρέφει λοιπόν σήμερα στην δράση, με το φιλικό παιχνίδι εναντίον της Χάντερσφιλντ, που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.

· Και σκεφτόμουν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα επικοινωνιακά κι από πλευράς εντυπώσεων για τον Ολυμπιακό εάν απλά το πρωτάθλημα είχε διακοπεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα! Εάν δηλαδή δεν σταματούσε λόγω Μουντιάλ στις 13 Νοεμβρίου, όταν έγινε το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0, αλλά σταματούσε στις 9 Νοεμβρίου, αμέσως μετά δηλαδή το διπλό (1-0) στη Λιβαδειά, μόλις λίγες ημέρες μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-1).

· Τώρα, όλη η συζήτηση για τον Ολυμπιακό θα ήταν διαφορετική. Θα έλεγαν όλη για την μπαλάρα που έπαιξε στη Λεωφόρο, για το πώς του έκλεψε οι Δανός διαιτητής τη νίκη με το δήθεν πέναλτι στο 97ο λεπτό, για τις προδιαγραφές που έβγαλε η ομάδα του Μίτσελ μέσα στη λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό που μέχρι εκείνη την στιγμή είχε κερδίσει όλα τα παιχνίδια του κλπ, κλπ. Η κουβέντα θα ήταν μία: ο Ολυμπιακός έρχεται!

Η ατυχία του Ολυμπιακού που μπορεί να εξελιχθεί σε τύχη

· Ακριβώς έτσι είναι και μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ήρθε, όμως, ελάχιστα αργότερα το άλλο ντέρμπι, με την ΑΕΚ, κι άλλαξε όλη τη συζήτηση. Κι ας ήταν ισόπαλο το ένα παιχνίδι, στη Λεωφόρο, ισόπαλο και το άλλο παιχνίδι, στο Καραϊσκάκη. Η πειστική εικόνα της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα διαφοροποίησε τις εντυπώσεις. Και τώρα, σε αυτή τη διακοπή μαμούθ του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να ζήσει για ένα ολόκληρο μήνα, με αυτές-ξέρουμε, εξάλλου, ότι η τελευταία εντύπωση μένει.

· Κάπως έτσι τώρα, μιλάμε για ένα Ολυμπιακό που θέλει πολλά ακόμη για να φτιάξει, που πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να πάρει φέτος το πρωτάθλημα τόσο πίσω που έχει μείνει κλπ, κλπ. Αυτή είναι η ατυχία του Ολυμπιακού, που εκτός όλων των άλλων πήγε και στο -12 από τον ΠΑΟ, ενώ μετά το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν στο -10.

· Τέλος πάντων, ξέρετε στο ποδόσφαιρο όλα είναι σχετικά. Γιατί πολύ απλά και στο ποδόσφαιρο μπορεί να ισχύει το ουδέν κακόν, αμιγές καλού! Μπορεί η τύχη του Ολυμπιακού να έχει να κάνει ακριβώς με το ότι το παιχνίδι του με την ΑΕΚ έβγαλε αδυναμίες του, που κατά πάσα βεβαιότητα θα είχαν καλυφθεί από την απόδοση του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Και τώρα η δουλειά που γίνεται τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης της ομάδας να έχει φιλτραριστεί μέσα κι από τα προβλήματα που εμφάνισε στο τελευταίο του παιχνίδι…

· Κατά τα άλλα…Πράγματι ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ είναι πολύ…κουλ τύπος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x