Κώστας Νικολακόπουλος

Και γκολ με 25 πάσες σε 69 δεύτερα ο Ολυμπιακός, που τώρα θέλει στο ΟΑΚΑ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον χθεσινό Ολυμπιακό και για την προτίμηση του στο αποψινό ντέρμπι.

• Και τώρα ο Ολυμπιακός τι θέλει από το αποψινό ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ;

• Θεωρητικά μία ισοπαλία, υπό την έννοια ότι έτσι πρώτον θα μείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία δύο πόντους πάνω από τον ΠΑΟΚ και δεύτερον θα ξεφύγει κατά τρεις πόντους της ΑΕΚ.

• Μήπως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα; Μήπως, τον εξυπηρετεί καλύτερα μία νίκη της ΑΕΚ; Έτσι, πάλι θα είναι μόνος πρώτος, θα είναι στο +3 από τον ΠΑΟΚ και στο +1 από την ΑΕΚ, την οποία σύντομα υποδέχεται στο Καραϊσκάκη.

• Βέβαια, για να είναι καλύτερο το δεύτερο σενάριο πρέπει ο Ολυμπιακός να περάσει την άλλη Κυριακή από το Χαριλάου, ειδάλλως μπορεί να βρεθεί πίσω από την ΑΕΚ, που πάντως κι αυτή δεν θα έχει εύκολο έργο στη Λάρισα. Το σενάριο αυτό σταματάει και το πολύμηνο αήττητο του ΠΑΟΚ, που κακά τα ψέματα του δίνει κι ένα ψυχολογικό αβαντάζ…

• Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός επέστρεψε χθες στις νίκες, όπως έπρεπε να κάνει μετά τις ισοπαλίες με Τότεναμ και Παναθηναϊκό, έστω κι αν δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στο ταμπούρι της Λαμίας, αφού έχασε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στα πρώτα 25 λεπτά. Και τελικά τον λες και τυχερό, γιατί σκόραρε στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε από το 27’ έως το 61’ (!), διάστημα 35 λεπτών, στο οποίο καθαρή ευκαιρία για γκολ δεν είχε…

• Να σταθούμε σε δυο κυρίως πράγματα.

• Πρώτον στην επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να αλλάξει δύο φορές τον σχηματισμό της ομάδας του, δείχνοντας προβληματισμό, αλλά και αντίδραση.

Κυρίως είχε ενδιαφέρον η πρώτη εσωτερική κίνηση, όταν στο 25’ πέρασε τον Σουντανί από έξω δεξιά σε ρόλο δεύτερου φορ, μετατοπίζοντας παράλληλα τον Ποντένσε σε θέση δεξιού εξτρέμ (από αριστερά που είχε ξεκινήσει) και τον Βαλμπουενά σε θέση αριστερού εξτρέμ (από δεκάρι που είχε ξεκινήσει).

Η δεύτερη κίνηση έγινε στο τελευταίο τέταρτο, με τον Μπενζιά πλέον πίσω από τον Ελ Αραμπί, τον Σουντανί να επιστρέφει σε ρόλο έξω δεξιά και τον Λοβέρα να παραμένει έξω αριστερά, όπως από την πρώτη στιγμή που πήρε τη θέση του Βαλμπουενά.

Ο Μπενζιά πήρε στο 77’ τη θέση του Ποντένσε, και για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα, ενόψει και του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα μεθαύριο, γιατί έπρεπε να μείνει τόσο πολύ στο παιχνίδι ο φορτωμένος από συνεχόμενα παιχνίδια Ποντένσε, αλλά κι ο προερχόμενος από επέμβαση Σεμέδο, που βγήκε εν τέλει στο 88’.

• Δεύτερον, στις φάσεις των δύο γκολ του Ολυμπιακού.

Η πρώτη αναλύθηκε ήδη ωραία από τη Νόβα, που μας έδειξε πώς μέσα σε 14 δευτερόλεπτα και μετά από μία κερδισμένη κόντρα του Σεμέδο η μπάλα πέρασε ταχύτατα από την άμυνα στην επίθεση από τα πόδια των Μπα, Σα, Κούτρη, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Αραμπί και με πέντε πάσες έφτασε στο Σουντανί για το 1-0.

Η δεύτερη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Εδώ οι «ερυθρόλευκοι» άλλαζαν την μπάλα με υπομονή για 69 δευτερόλεπτα!!! Πέρασε από τα πόδια όλων των παικτών του Ολυμπιακού, ξεκινώντας από ένα κλέψιμο του Ποντένσε. Και μέσα από 25 (!) πάσες έφτασε στον Αραμπί για το 2-0!

• Στο ένα γκολ ταχύτατη αντεπίθεση και σέντρα τελικά από δεξιά, στο άλλο γκολ οργανωμένη επίθεση, με υπομονή, άριστη κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα από αριστερά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x