Κώστας Νικολακόπουλος

Καμαρά και Κούτρης ζητάνε πίσω τη θέση τους, αλλά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στον sport-fm.gr την κατάσταση δύο βασικών πέρσι παικτών του Ολυμπιακού σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

· Ο Μαντί Καμαρά κι ο Κούτρης είναι δύο παιδιά που πέρσι ήταν βασικοί παίκτες στον Ολυμπιακό, στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

· Σε αυτό το ξεκίνημα, ωστόσο, της νέας χρονιάς ο μεν Μαντί βρίσκεται στον πάγκο, συνήθως για να μπαίνει αλλαγή, ο δε Κούτρης κινείται μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό του από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζοντας μία νέα πραγματικότητα οι δύο αυτοί διεθνείς άσοι δεν θα είναι και στα καλύτερα τους από ψυχολογία. Ωστόσο, εξίσου αλήθεια είναι ότι και οι δύο θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο.

· Ο Καμαρά για παράδειγμα, αν εξαιρέσουμε το πρώτο πρώτο παιχνίδι, με την Πλζεν στην Τσεχία, στο οποίο μπήκε αλλαγή από νωρίς, στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, και πραγματικά είχε βοηθήσει την ομάδα σε ένα δύσκολο σημείο του αγώνα, έκτοτε δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε πειστικός. Και στη Λάρισα την Κυριακή, παίζοντας 32 λεπτά, νομίζω ότι περιμέναμε περισσότερα. Είχε κάποιες καλές ενέργειες, χωρίς όμως να ολοκληρώσει καμία, ενώ κι οι πάσες του δεν ήταν επιτυχημένες.

· Ο Κούτρης μπήκε στη θέση του Τσιμίκα στο τελευταίο 20λεπτο κι ενώ έβγαλε κι αυτός μία θετική ενέργεια, όπως ο Καμαρά, «πρόλαβε» κι έκανε δύο φάουλ βάζοντας τον Ολυμπιακό στην εστία του Σα στο κρίσιμο φινάλε του αγώνα.

· Πράγματι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε διακριθέντες, με την ακριβή έννοια της λέξης, από πλευράς Ολυμπιακού, ιδιαίτερα στο μπροστινό κομμάτι. Τον Μασούρα, για παράδειγμα, τον θυμόμαστε επί 65 λεπτά μόνο για μία καλή συνεργασία του με τον Αραμπί, σε εκείνο το σουτ του Γκιγέρμε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.

Ακόμη και οι αμυντικοί είχαν κακές στιγμές, όπως ένα τσαφ του Μεριά και μία πάσα του πάνω σε αντίπαλο, ενώ μόνο καθαρό μυαλό δεν έδειξε σε μία στιγμή στο 91’, όταν πήγε χωρίς λόγο και βγήκε σαν αριστερός μπακ, αλλά πολύ μακριά από την περιοχή του Σα, πάνω στον δεξιό μπακ της Λάρισας, τον Καρανίκα!

· Όταν, όμως, ένας παίκτης του Ολυμπιακού μπαίνει αλλαγή και θέλει να δείξει ότι ζητάει πίσω τη θέση του στην ενδεκάδα, θα πρέπει να είναι πιο έτοιμος, ακριβώς για να υποχρεώσει κατά κάποιο τρόπο τον προπονητή του στο επόμενο παιχνίδι να το σκεφθεί αλλιώς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x