Κώστας Νικολακόπουλος

Γατάκια Αργεντινή και Γαλλία, μπροστά στον μεγαλύτερο τελικό του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος με αφορμή τον χθεσινό φοβερό τελικό του Μουντιάλ, φέρνει στην μνήμη του μέσα από το sport-fm.gr τον πιο απίστευτο τελικό που έχουμε ποτέ ζήσει, φυσικά με τον Ολυμπιακό νικητή.

· Πράγματι ματσάρα ο χθεσινός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αφού ακόμη κι εγώ που έχω να δω Μουντιάλ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια, κάθισα και παρακολούθησα τη διαδικασία των πέναλτι.

· Βέβαια, τελικός σαν του Ολυμπιακού το 2009 δεν ήταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Όλα κι όλα. Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίξει έναν τελικό όπως εκείνον πριν 13 χρόνια, εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Χθες είχαμε τελικό με 2-2 στο 90λεπτο, 3-3 στην παράταση και 4-2 στα πέναλτι για την Αργεντινή επί της Γαλλίας. Αυτό που είχαμε ζήσει τότε, εδώ στην Αθήνα, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν είχε προηγούμενο και δεν νομίζω να ξαναζήσουμε ποτέ.

· Η δε επικράτηση του Ολυμπιακού του Βαλβέρδε τότε επί της ΑΕΚ του Μπάγεβιτς ήταν ακόμη πιο δύσκολη, πιο σκληρή κι επίπονη, ακόμη πιο περιπετειώδες, με τις λέξεις θρίλερ και δράμα να μην μπορούν να αποδώσουν επακριβώς τι είχε διαδραματιστεί εκείνο το βράδυ στις 2 Μαίου του 2009 στο Ολυμπιακό Στάδιο! Με 3-3 στο 90λεπτο, 4-4 στην παράταση και 15-14 στα πέναλτι!!!

· Με την ΑΕΚ να προηγείται 0-2 με δύο γκολ του Μπλάνκο μέσα στο πρώτο κιόλας οκτάλεπτο (!), όχι όπως η Αργεντινή που χθες ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ στο 36’. Ποιο 36’; Ο Ολυμπιακός έχανε 0-2 στο 8’ και το γύρισε! Ισοφαρίζοντας με δύο γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο 47’ και του Ντουντού στο 70’! Κι ισοφάρισε και δεύτερη φορά στο 95’ με τον Ντάρμπισαϊρ πάλι, το γκολ του Σκόκο στο 90’!

Κώστας Νικολακόπουλος: Γατάκια Αργεντινή και Γαλλία

· Προηγήθηκε 4-3 με τον Γκαλέτι στο 103’, έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής αμέσως (104΄) του Γκαλέτι από τον διαιτητή Τάσο Κάκκο και με 9 παίκτες λόγω αποβολής και του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 105’!!! Για να ισοφαριστεί από τον Σκόκο στο 104’!!!

· Και να πάει έτσι το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου εκτελέστηκαν 34 (!!!) και χάθηκαν τα πέντε! Από πλευράς Ολυμπιακού μάλιστα το πρώτο το έχασε ο Τζόρτζεβιτς, ο μεγαλύτερος εκτελεστής πέναλτι στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού και το δεύτερο ο Άντζας, με όλους να βάζουμε τότε στοίχημα ότι θα το έχανε γιατί δεν το είχε. Οι Όσκαρ, Ντουντού, Ντιόγο, Ντομί, Τοροσίδης, Μπελούτσι εκτέλεσαν εύστοχα από δύο πέναλτι! Ο Τζόλε ευστόχησε στο δεύτερο, ενώ το 34ο και τελευταίο πέναλτι εκτέλεσε ο Νικοπολίδης, εύστοχα κι αυτό, όπως κι άλλο ένα που επίσης είχε σουτάρει (πριν!!!), καθώς δεν υπήρχε άλλος παίκτης του Ολυμπιακού να εκτελέσει!

· Με τον Τζόρτζεβιτς να σηκώνει το τρόπαιο στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, μετά από 13 χρόνια στα «ερυθρόλευκα»!

· Μπείτε να δείτε στο youtube εκείνο τον τελικό για να καταλάβετε πόσο γατάκια ήταν χθες Αργεντινή και Γαλλία μπροστά σε εκείνο τον τελικό του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x