Κώστας Νικολακόπουλος

Με ποια μπακ ξεκινάει ο Πέδρο Μαρτίνς...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις προτιμήσεις του προπονητή του Ολυμπιακού αναφορικά με τα άκρα της άμυνας.

• Με τον Ομάρ και τον Τσιμίκα έχει στο μυαλό του να πάει στα άκρα της άμυνας ο Πέδρο Μαρτίνς.

• Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει σε εκτίμηση τον Ομάρ, μόνο που περιμένει από αυτόν να ανταποκριθεί σε διάρκεια κι όχι να κάνει ένα καλό παιχνίδι και δύο μέτρια, όπως στην περασμένη σεζόν. Εφόσον του «δείξει», δεν έχει κανένα πρόβλημα ο προπονητής να φέρει άλλο βασικό δεξί μπακ. Εναπόκειται καθαρά στον αμυντικό της Εθνικής Νορβηγίας…

• Για τη θέση του αριστερού μπακ, αν έχω καταλάβει καλά, ο Μαρτίνς και απολύτως καλά να ήταν ο Κούτρης, μάλλον τον Τσιμίκα θα ξεκινούσε. Τους θεωρεί και τους δύο ταλαντούχους ακραίους, με έφεση στο επιθετικό παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον Τσιμίκα, που τώρα γίνεται ούτως η, άλλως αναπόφευκτο, λόγω της ανετοιμότητας του Κούτρη, που όμως είναι «λιονταράκι» κι όταν γυρίσει θα διεκδικήσει στα ίσα θέση στην ενδεκάδα.

• Αλλά για τον Τσιμίκα αυτή την στιγμή είναι μία ευκαιρία να γίνει ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού. Μία ευκαιρία που την κέρδισε με τη δουλειά που έκανε επί ενάμιση χρόνο στο εξωτερικό, στη Δανία και στην Ολλανδία, όπου πραγματικά έκανε ωραία πράγματα: 50 παιχνίδια, με οκτώ γκολ κι έξι ασίστ σε επίπεδο Α΄ κατηγορίας!

• Και να ξέρετε και κάτι: επειδή το έψαξα λίγο καλύτερα με τον Τσιμίκα, οι έξι ασίστ που έβγαλε ήταν πάρα πολύ λίγες! Πέρασε πάρα πολύ καλές σέντρες ο μικρός κι απλά δεν έγιναν γκολ. Από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, το ένα τρίτο να γίνονταν γκολ, τώρα θα μιλάγαμε για απίστευτο ρεκόρ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x