Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Λεμονής έχει έναν τρόπο για τα εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τον έναν τρόπο, με τον οποίο ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει στο Τσάμπιονς Λιγκ μακριά από το σπίτι του, με Λεμονή στον πάγκο!

· Πριν από τα τρία προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, είχα παραπέμψει στο παρελθόν του Λεμονή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και είδαμε ότι η ιστορία επαναλήφθηκε.

· Έχασε τώρα με αξιοπρέπεια αλλά και δύο γκολ διαφορά εκτός έδρας κι από τη Γιουβέντους (0-2) κι από την Μπαρτσελόνα (1-3). Όπως είχε παλιότερα είχε χάσει από άλλα θηρία εκτός έδρας, άλλες φορές πιο δύσκολα Ρεάλ (2-4, Γιουνάιτεντ 0-3) κι άλλες φορές πιο εύκολα (Τσέλσι 0-3, Γιουνάιτεντ 0-4)…

· Κι έφερε τώρα 0-0 εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα, όπως είχε παλιότερα φέρει εντός έδρας 0-0 με τη Ρεάλ και την Τσέλσι…

· Ας ψάξουμε λοιπόν και τώρα λίγο το παρελθόν του Λεμονή στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αγώνες εκτός έδρας με αντιπάλους που δεν ήταν θηρία!

· Τι μας δείχνει; Περιέργως είχε χάσει τα θεωρητικά πιο εύκολα ματς (1-3 από Λιλ και 0-3 από Μακάμπι) και τα είχε καταφέρει στα πιο δύσκολα (2-2 σε Κορούνια, 3-1 σε Βρέμη, 2-1 σε Λάτσιο)!!!

· Μπορεί κανείς να πει ότι η Σπόρτινγκ είναι πιο κοντά στο επίπεδο των ομάδων με τις οποίες ο Λεμονής πήρε αποτέλεσμα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αλλά ας προσέξουμε κάτι: τα κατάφερε μόνο όταν ο Ολυμπιακός σκόραρε. Κι όταν λέμε σκόραρε, δεν εννοώ να έβαλε…μισό γκολ. Έκανε τρία στη Βέρντερ, δύο στην Λάτσιο και δύο στην Ντεπορτίβο! Ακόμη και στο καλύτερο του εκτός έδρας παιχνίδι σε ήττα, στο Μπερναμπέου, είχε δύο γκολ ενεργητικό…

· Ασφαλώς και θα ήταν φανταστικό να κέρδιζε απόψε ο Ολυμπιακός όχι 1-0, αλλά μισό μηδέν! Μόνο που ο Ολυμπιακός με τον Λεμονή στον πάγκο δεν έχει κρατήσει ποτέ το μηδέν εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, αλλά επειδή οι δέκα προηγούμενες μας «δείχνουν» παθητικό, νομίζω ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει πιθανότητες πρόκρισης πρέπει να κάνει απόψε μίνιμουμ δύο γκολ, όπως τότε με Ντέπορ, Λάτσιο, Βρέμη, Ρεάλ…

· Και κατ' επέκταση κάτι πρέπει να αλλάξει στο επιθετικό κομμάτι σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, στα οποία έβαλε ένα γκολ κι αυτό στις καθυστερήσεις στο Καμπ Νου, με το σκορ 3-0. Δεν ξέρω αν πρέπει να παίξει με κλασικό φορ (Τζούρτζεβιτς), αν η ομάδα πρέπει να γίνει πιο τολμηρή επιθετικά η, αν πρέπει να παίξει με την ίδια φιλοσοφία και «απλά» τις προϋποθέσεις φάσεων να τις κάνει ευκαιρίες και στις ευκαιρίες να έχει καλύτερα τελειώματα. Αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει.

· Να θυμίσω, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία εκτός έδρας έχει περισσότερα διπλά (εφτά: Άρσεναλ, Ζάγκρεμπ, Αρόουκα, Γιανγκ Μπόις, Οσμάνλισπορ, Παρτίζαν, Ριέκα), παρά ήττες (έξι: Άντερλεχτ, Μπερ Σέβα, ΑΠΟΕΛ, Μπεσίκτας, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα)!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x