Κώστας Νικολακόπουλος

Οι Ρομάο, Κούτρη, Φιγκέιρας σαν καμικάζι κι οι Οτζίτζα, Ρέτσος, Σιώπης σαν σκυλιά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στον sport-fm.gr πέντε πράγματα για το φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, σε σχέση με το περσινό.

• Κι όμως πέρσι ο Ολυμπιακός είχε κάνει κάτι πιο ποδοσφαιρικό: είχε παίξει τα πρώτα του ευρωπαϊκά παιχνίδια με τους παίκτες που είχε ήδη από την προηγούμενη σεζόν, συν μόνο δύο μεταγραφές (Φιγκέϊρας, Ντε Λα Μπέγια)-κι αποκλείστηκε από τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

• Φέτος έκανε κάτι σαφώς λιγότερο ποδοσφαιρικό: μπήκε στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με πέντε καινούργιους παίκτες στην ενδεκάδα του (Κούτρη, Σιώπη, Οτζίτζα, Καρσελά, Μπεν), άλλον ένα (Εμενίκε) να μπαίνει αλλαγή, άλλους τρεις στον πάγκο (Γιαννιώτη, Σισέ, Βούκοβιτς) κι άλλους δύο εκτός 18άδας (Ταχτσίδη, Μίλιτς)! Συνολικά μία ολόκληρη ενδεκάδα νέους παίκτες!-δεν βάζω τους Ζντιέλαρ, Πάρντο, Ομάρ, που επέστρεψαν από δανεισμούς, γιατί είναι άλλη κατηγορία από Μπεν, Σιώπη, Γιαννιώτη, οι οποίοι δεν είχαν φορέσει ποτέ την ερυθρόλευκη στο παρελθόν. Και με αυτή την ομάδα των 11 καινούργιων παικτών ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα από την πρόκριση τουλάχιστον στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ…

• Άραγε, τα πολλά νέα πρόσωπα έδωσαν άλλο άνεμο και φυσικά ισχύ στην ομάδα φέτος; Η, πέρσι κάτι δεν είχε κάνει καλά ο τότε προπονητής (Βίκτορ Σάντσεθ) σε σχέση με τον Μπέσνικ Χάσι; Τέτοιες κουβέντες είναι μεγάλη ιστορία… Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός μπήκε φέτος πολύ πιο ψυλλιασμένος στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι συγκριτικά με πέρσι. Στο 0-0 στο Καραϊσκάκη με τους Ισραηλινούς δεν είχαμε δει Ολυμπιακό αποφασισμένο για μάχη, ενώ στο Βελιγράδι η ομάδα έβγαζε μία άλλη δυναμική.

• Μακάρι ο Χάσι να συνεχίσει έτσι και να βάλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους, όπως έκανε και πέρσι με τη Λέγκια. Και μακάρι και να έχει βρει τη φόρμουλα, ώστε να διατηρήσει την ομάδα με τις αντοχές που χρειάζεται να βγάλει όλη τη σεζόν-αλλά αυτή είναι μία συζήτηση που θα έχει νόημα μετά από κάποιες εβδομάδες και μήνες. Τώρα, η ουσία είναι να επιστρέψει ο πρωταθλητής Ελλάδας εκεί που του αξίζει: στη μεγαλύτερη διοργάνωση.

• Και πολύ σωστά ο προπονητής κι όλος ο οργανισμός Ολυμπιακός έχει στρέψει πλέον όλη την προσοχή στη ρεβάνς με τους Σέρβους. Μόνο την Τετάρτη το βράδυ θα έχει τελειώσει η δουλειά, και δη στο πρώτο της κομμάτι. Κι η ομάδα πρέπει να βγάλει την αποφασιστικότητα που είχε στο Βελιγράδι-και μεγαλύτερη, καθότι θα παίζει μέσα στο σπίτι της.

• Ναι, όντως έγιναν και πολλά λάθη, ακόμη και τσαφ (μάνι μάνι δύο είχε κάνει ο Φιγκέϊρας κι ένα ο Ρομάο)! Αλλά θυμάμαι κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του αγώνα με την Παρτίζαν: Τον Οτζίτζα να έχει πουλήσει την μπάλα και μετά να έχει πάει σαν σκυλί πάνω στη φάση διορθώνοντας το λάθος του…Το ίδιο ακριβώς να κάνει κι ο Ρέτσος…Τους Ρομάο, Οτζίτζα και Ρέτσο σε τρία διαφορετικά σουτ των γηπεδούχων να έχουν βγει πρώτοι στην μπάλα και να έχουν διώξει αυτοί πριν απειληθεί ο Καπίνο…Τους Φιγκέϊρας, Κούτρη, Ρομάο να έχουν επέμβει σαν καμικάζι έτσι ώστε να μην κάνουν ευκαιρία οι Σέρβοι σε τρεις πλαγιοκοπήσεις τους…Τον Σιώπη να χρησιμοποιεί κάθε τρόπο να σταματήσει τις αντίπαλες επιθέσεις…

• Γιατί ωραιότατα τα γκολ του Μπεν κι εκείνο του Εμενίκε, αλλά αν δεν φύλαγαν τα μπόσικα πίσω οι τέσσερις αμυντικοί κι οι δύο κεντρικοί χαφ, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x