• Είναι ένα, σοβαρό, θέμα για τον Ολυμπιακό που έχουν σταματήσει να σκοράρουν οι σέντερ φορ του, ιδίως ο Ελ Κααμπί, που παίζει και πολύ περισσότερο. Όπως κι αν έχει κι ο Μαροκινός, αλλά κι ο Γιόβετιτς, έχουν να σκοράρουν δύο μήνες (!), από τις 27 Σεπτεμβρίου και το 4-1 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη.

• Σοβαρό, όμως, είναι κι ένα άλλο σχετικό θέμα στον Ολυμπιακό: δεν είναι μόνο η αφλογιστία των σέντερ φορ, είναι κι ότι έχει πάψει να σκοράρει ένας μεσοεπιθετικός από τον οποίο αν μη τι άλλο έπαιρνε η ομάδα κάποια γκολ. ίσως όχι πάρα πολλά, ίσως κατά βάση στα λεγόμενα πιο εύκολα παιχνίδια, όμως έπαιρνε κάποια.

• Αναφέρομαι βέβαια στον Μπιέλ, ο οποίος έχει να σκοράρει τρεις μήνες! Από τις 31 Αυγούστου, όταν είχε βάλει ένα γκολ στη Σερβία, στο 3-1 με την Τσουκάριτσκι. Έκτοτε, ο Ισπανός έχει παίξει σε εννιά παιχνίδια, χωρίς καν να σκοράρει μία φορά. Κάτι που επιτείνει το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, καθώς ο Μπιέλ ήταν την περασμένη σεζόν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Μπακαμπού, με 10 γκολ, όσα είχε κι ο Ελ Αραμπί.

Ολυμπιακός: Δεν είναι μόνο οι φορ που έχουν σταματήσει να σκοράρουν…

• Σχεδόν όλα τα γκολ από τον αριστεροπόδαρο μεσοκυνηγό ήταν σε ομάδες μικρομεσαίες: Στον Ιωνικό, στον Παναιτωλικό, στον Αστέρα, τον Ατρόμητο, Βόλο, τη Λαμία, τον Λεβαδειακό. Και κάπως έτσι άρχισε και φέτος, με ένα γκολ επί του Πανσερραϊκού. Το γκολ του στη Λεωφόρο, στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό έμοιαζε η εξαίρεση του κανόνα, ενώ στάθηκε άτυχος που ένα δικό του γκολ επί της ΑΕΚ στο 3-1 στη Φιλαδέλφεια μέτρησε ως αυτογκόλ του Μουκουντί, κάτι που αποτέλεσε τεράστιο λάθος της αρμόδιας υπηρεσίας της Λίγκας.

• Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο Μπιέλ μας έτσι μα αλλιώς, κάποια γκολ τα έβαζε. Για ένα διάστημα 12 μηνών, από το Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023 είχε κάνει 12 γκολ. Δεν ήταν πολλά, αλλά δεν τα λες και λίγα. Τώρα, όμως, επί ένα ολόκληρο τρίμηνο, έχει στερέψει εντελώς. Προφανώς κι έχει παίξει ρόλο ότι δεν είναι πια μόνιμος στην ενδεκάδα, όπως ήταν πέρυσι επί Μίτσελ, αλλά και στην αρχή φέτος με τον Μαρτίνεθ, κάτι που πιθανότατα του έχει ρίξει την ψυχολογία.

• Από την άλλη, όμως, η γενική εικόνα του δεν δικαιολογείται. Όπως κι αν έχει, αυτό το τρίμηνο έχει παίξει τέσσερα ματς βασικός (με Φράιμπουργκ, Αστέρα, ΠΑΣ, Λαμία) κι έχει μπει αλλαγή σε άλλα τέσσερα (με ΑΕΚ, Άρη, Κηφισιά, ΟΦΗ), χωρίς να υπολογίζουμε την παρουσία του ως αλλαγή με τη Γουέστ Χαμ, γιατί ήταν ολιγόλεπτη. Αν μη τι άλλο κάτι παραπάνω περιμέναμε από τα πολύ λίγα που είδαμε από τον Μπιέλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x